"Kokorin"
"Kokorin"

Rusima bod posle drame u Solni, Crnogorci se obrukali u Lihtenštajnu, Alaba načeo, Janko slomio Moldavce (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.10.14. | 22:47

Selekcija Fabija Kapela vodila golom Kokorina na startu meča, ali je izjednačenje doneo Tojvonen na startu drugog dela (1:1). Izabranici Branka Brnovića nisu uspeli da slome otpor slabašnog domaćina u Vaducu (0:0), Austrija slavila u Kišinjevu (1:2)

Kokorin

Možda grupa G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj nije najatraktivnija, ali po uzbuđenjima ni jednog trenutka ne zaostaje za ostalim grupama na Starom kontinentu, a tako će izgleda biti do kraja takmičenja.

Izabrane vesti

Veliki derbi u ovoj grupi se igrao u Solni, gde su domaća Švedska i Rusija podelili plen, iako su i jedni i drugi mogli do sva tri boda – 1:1 (0:1).

Kada se sve sagleda selekcija Fabija Kapela je bila za nijansu bolji rival, vodila je „šmekerskim“ golom Aleksandra Kokorina i smirenom igrom držala meč u potpunosti pod kontrolom, ali je sve moglo da se promeni samo tri minuta kasnije, kada je italijanski arbitar Nikola Ricoli olako dosudio jedanaesterac za domaću reprezentaciju zbog starta Smolnikova nad Durmazom.

Ipak, fenomenalni Igor Akinfejev se sjajno bacio i odbranio udarac Sebastijan Larsona.

Domaćin, koji je ceo meč igrao bez povređenog Ibrahimovića, ipak je uspeo da se vrati na samom početku drugog poluvremena, kada je Ola Tojvonen na odličnu asistenciju Durmaza matirao Akinfejeva.

U nastavku meča i jedni i drugi su imali nekoliko solidnih prilika, pre svih Oleg Šatov, koji je u 58. minutu odlično probio kroz sredinu, prešao Isaksona, ali je onda usledio očajan udarac preko praznog gola Šveđana.

ŠVEDSKA – RUSIJA 1:1 (0:1)
/Tojvonen 49 - Kokorin 10/

Stadion: Frends Arena
Sudija: Ricoli (Italija)

ŠVEDSKA: Isakson – Bengtson, Grankvisz, Antonson, Olson – Balui (od 79. Kačaniklić), Kalstrom (od 86. Vernblum), Larson, Durmaz, Zengin – Tojvonen (od 57. Elmander).

RUSIJA: Akinfejev – Smolnikov, Berezucki, Ignaševič, Kombarov (od 88. Granat) – Samedov (od 73. Grigorjev), Glušakov, Fajzulin (od 87. Fajzulin), Kokorin, Šatov - Dzjuba.

Branko Brnović

Crnogorci su se propisno obrukali u Vaducu, gde su osvojili samo bod protiv borbenog Lihtenštajna – 0:0.

Gosti su napadali bukvalno tokom celog toka meča, imali su 24 šuta ka golu domaćih, ali su svi ti napadi delovali prilično jalovo.

Brnović je od starta meča počeo sa tandemom DamjanovićJovetić, a u nastavku meča su se na terenu našli i Vučinić i Grbić, ali to nije dalo pravog rezultata.

Domaćin je u nekoliko navrata iz opasnih kontranapada da kazni promašaje Crne Gore, ali je i pored toga ovaj bod po završetku meča proslavljen kao sva tri.

LIHTENŠTAJN – CRNA GORA 0:0

Stadion: Rajnpark (Vaduc)
Sudija: Li Evans (Vels)

LIHTENŠTAJN:  Jele (od 62. Bičer) – Kvintans, (od 80. Kune) Frik, Kaufman, Burgmajer – Jildiz, Hasler, Polverino, Viser (od 44. Kristen), Salanović – Bušel

CRNA GORA: Poleksić – Pavićević, Simić, Tomašević, Jovanović – Bećiraj (od 46. Vučinić), Zverotić, Vukčević (od 57. Vukčević), Jovović – Jovetić (od 74. Grbić), Damjanović

Alaba

Austrijanci su se pošteno pomučili, ali su na kraju apsolutno zasluženo došli do sva tri boda u Moldaviji i izjednačili se na čelu tabele sa Crnom Gorom i Rusijom – 1:2 (0:1).

Austrija je povela već u 11. minutu iz jedanaesterca koji je u pogodak pretvorio David Alaba, ali je već u 27. na isti način izjednačio Dedov.

Ipak, kvalitet gostujućeg sastava ipak je došao do izražaja u nastavku meča. Konačan rezultat postavio je Mark Janko u 51. minutu, ali je najbolji golgeter Austrije u finišu zaradio crveni-karton, pa će njegova selekcija biti drastično oslabljena u narednih nekoliko mečeva.

MOLDAVIJA – AUSTRIJA 1:2 (1:1)
/Dedov 27 – Alaba 11, Janko 51/

Stadion: Zimbru (Kišinjev)
Sudija: Žorž de Souza (Portugalija)

MOLDAVIJA: Kebanu- Jardan, Amraš, Epureanu, Erhan (od  87. Patraš), Golovatenko – Kojokari (od 65. Antioniuk), Gackan, Jonica – Dedov, Pikušcak (od 46. Sidorenko).

AUSTRIJA: Almer – Klajn, Prodl, Dragović, Fuhs – Baugarlinger, Alaba – Sablicer (od 46. Harnik), Junuzović (od 86. Ilsanker), Arnautović (od 79. Lejtgeb) – Janko.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Aleksandar KokorinAustrijaBranko BrnovićDavid AlabaEvropareprezentativni fudbalRusijaŠvedska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara