Šalke među četiri, neka se navijači zahvale Gorecki

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.02.18. | 22:32

Volfzburg eliminisan

Šalke je poslednji polufinalista Kupa Nemačke. Kraljevsko-plavi iz Gelzenkirhena su se priključili Bajernu, Bajer Leverkuzenu i Ajntraht Frankfurtu pošto su večeras minimalcem na svom terenu eliminisali Volfzburg - 1:0.

Na krcatoj Feltins Areni u sjajnoj atmosferi, Šalke je uspeo da iskoristi prednost domaćeg terena, mada se ne može reći da je nešto posbeno nadigrao goste iz grada Folksvagena. Pitanje pobednika je rešio Gvido Burgštaler već u desetom minutu. Pjaca je presekao jednu loptu na svojoj polovini, poveo kontru i dodao do Burgštalera. Šalkeov napadač je sjajno istrčao kontranapad, zastao pred golom Kastelsa i kada je izgledalo da će dodati, ipak je precizno šutirao i pogodio udarcem po zemlji.

Izabrane vesti

U nastavku poluvremena je Volfzburg bio bolji rival. Mali je sjajnim volejom pogodio prečku, imao je Volfzburg još nekoliko opasnih napada i možda je zaslužio vođstvo. I u drugom delu je Volfzburg bio bolji, a najbolju šansu je propustio Didavi čiji šut je Leon Gorecka zaustavio na gol-liniji u potpunom haosu koji je vladao pred golom domaćih! Budući član Bajerna je tako ipak zapušio usta navijačima i pokazao da im je ipak potreban do kraja sezone... 

KUP NEMAČKE - ČETVRTFINALE

Utorak
Paderborn - Bajern 0:6 (0:2)
/Koman 19, Levandovski 25, Kimih 42, Toliso 55, Roben 86, 89/

Leverkuzen - Verder 4:2 (2:2, 1:1)
/Brant 31, 55, Belarabi 111, Haverc 118 - Kruze 4. penal, Johanson 8/

Sreda
Ajntraht - Majnc 3:0 (1:0)
/Rebić 17, Hak 53 auotogol, Maskarel 62/

Šalke - Volfzburg 1:0 (1:0)
/Burgštaler 10/

(FOTO: Action images)


tagovi

Leon GoreckaGvido Burgštaler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara