""
""

Šalke udarao sa svih strana, Borusija preživela! Spektakl u Gentu - sedam golova i pobeda gostiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.03.17. | 22:59

Sjajni Jan Zomer sprečio domaćina da stekne kapital pred revanš u Menhengladbahu

Nemački derbi u Ligi Evrope u potpunosti je opravdao očekivanja, a posle prvih 90 minuta fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha za korak su bliži četvrtfinalu. Sjajna ekipa Ditera Hekinga prežvela je ofanzivu Šalkea u drugom poluvremenu i zahvaljujući sjajnom golman Zomeru odnela kući važan gol koji je dala u gostima.

Izabrane vesti

Žaliće domaćini dugo za šansama koje su propsutili u drugom poluvremenu, a da nisu očajno počeli meč i prepustili Koltovima da ih razvlače po terenu u uvodnih 20-ak minuta rezultat bi sigurno bio povoljniji. Umesto toga, dobili su naivan prvi gol, posle sjajne akcije i asistencije Štindla za Hofmana, koji je majstorski matirao domaćine za 0:1.

Radost gostiju trajala je kratko, desetak minuta kansije nakon što su domaći fudbaleri opljačkali Rafaela (možda ga i faulirali), Gorecka je sjajno uposlio Burgštalera, a ovaj u maniru pravog masjtora pogodio donji desni ugao Jana Zomera i izjednačio rezultat. Sjajan tempo gledali smo u prvom poluvremenu, napadi na obe strane, ali bez pravih šansi.

Borusija se potpuno povukla u nastavku, ali je izdržala sve napade agresivnog Šalkea. Domaćin je najbliži golu bio u 78. minutu kada se lopta odbila od prečke i pala na nogu Kaliđurija, ali je Zomer maestralno odbranio šut sa nekoliko metara. Mnogo bolje je Šalke zaigrao kada je u igru ušao Čupo-Moting u poslednjih dvadesetak minuta, ali domaćini nisu iskoristili brojne šanse da stignu do pobede, pa će imati težak posao u revanšu kroz sedam dana u Menhengladbahu. 

Matija Nastasić odigrao je ceo meč za Šalke i sasvim solidno odradio posao.

Po imenima neatraktivan par, ali rezultatski spektakl večeri priredili su Gent i Genk. Gosti su u fantastičnom vatrometu savladali ekipu našeg Stefana Mitrovića sa čak 5:2 i faktički već večeras završili posao oko plasmana u četvrtfinale.

Genk je prosto razvalio domaćina večeras, a posle prvih 45 minuta vodili su sa ogromnih 4:1. Za samo 12 minuta čak tri pogotka gosti su spakovali u mrežu Hrvata Kalinića, pa je katastrofa Genta na kraju bila neizbežna. Domaćini su u drugom poluvremenu promašili i penal kod rezultata 2:4, ali teško da bi im i taj pogodak pomogao da izbegnu pravu katastrofu.

Stvarno sjajan meč, sa puno lepih golova...

U okršaju šampiona Grčke i Turske u Atini nije bilo pobednika - 1:1. Olimpijakos je poveo preko veterana Kambijasa u 36. minutu, ali je u nastavku Vensan Abubakar doneo znalajan gol gostima i olakšao im revanš u Istanbulu kroz sedam dana.

Selta je teže nego što se očekivalo savladala ruski Krasnodar, a za pogodak odluke pobrinuo se Klaudio Bove u nadoknadi vremena. Lepa akcija i lep gol koji je napunio džepove svima koji su čekali keca na španski tim na ovom meču.

LIGA EVROPE - 1/8 finala

APOEL - Anderleht 0:1 (0:1)
/Stančiju 29/

Kopenhagen - Ajaks 2:1 (1:1)
/Falk 1, Kornelijus 60 - Dolberg 32/

Rostov - Mančester Junajted 1:1 (0:1)
/Buharov 53 - Mhitarjan 35/

Selta - Krasnodar 2:1 (0:0)
/Vas 50, Bove 90 - Klaeson 56/

Gent - Genk 2:5 (1:4)
/Kalu 27, Kulibali 61 - Malinovski 21, Kolej 33, Samata 41, Uronen 45+2, Samata 72/

Lion - Roma 4:2 (1:2)
/Dijakabi 8, Toliso 47, Fekir 74, Lakazet 90+2 - Salah 20, Facio 33/

Olimpijakos - Bešiktaš 1:1 (1:0)
/Kambijaso 36 - Abubakar 53/

Šalke - Menhengladbah 1:1 (1:1)
/Burgštaler 25 - Hofman 15/

(FOTO: Action Images)


tagovi

NemackaLiga EvropeJonas HofmanGvido BurgštalerBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara