""
""

Anži nastavlja da tone sve dublje, šampion iz keca u dvojku sprečio senzaciju u Tomsku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.08.13. | 21:00

Musa i Dumbija golovima u roku od samo šest minuta doneli klubu iz Moskve nova tri boda – 2:1

Fenjeraš umalo da “zapali“ Tomsk! Ekipa Toma imala je šampiona Rusije, CSKA u šaci, ali su Armejci uspeli da izbegnu šokantni poraz i upišu četvrti trijumf u novoj sezoni – 2:1.

Domaćin, koji je do ove utakmice postigao svega dva pogotka, a primio čak deset, uspeo je prvi da se raduje u meču koji je trebao da bude lakši trening za CSKA. U 31. minutu Kirilj Pančenko je prihvatio loptu u protivničkom šesnaestercu, uputio solidan udarac, koji je Igor Akinfejev nekako uspeo da odbrani, ali se Portnijagin našao na pravom mestu u pravu vreme i smestio loptu u mrežu. Gosti su od tog trenutka potpuno zagospodarili terenom, krenuli u juriš na gol protivnika, ali je tek u drugom poluvremenu CSKA uspeo da izjednači. Igrao se 52. minut kada je Sejdu Dumbija uspeo da prevari golmana protivnika i preokrene stvari u korist gostiju, a konačni preokret doneo je Ahmed Musa samo šest minuta kasnije.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac Zoran Tošić ušao je u igru na samom startu drugog poluvremena i imao veliki udeo kod drugog pogotka, s obzirom da je odličnim prodorom namučio odbranu rivala. Njegov udarac je golman uspeo da odbrani, ali ne i Ahmedov, koji je doneo sva tri boda klubu iz Moskve.

Anži nastavlja svoj slobodan pad u ruskom fudbalu, a ovog puta bolji je bio Krasnodar, koji je tim iz Dagestana savladao 2:1. Ahmedov je bio jedini strelac za Anži u samom finišu prvog poluvremena posle fenomenalnog udarca sa nekih 25 metara od gola, a golove vredna tri boda postigli su Pereira u 49. i Vanderson u 74. minutu susreta! Klub iz Mahačkale je tako ostao na pretposlednjem mestu na tabeli, sa samo osvojena boda, dok Krasnodar ima osam i nalazi se na sedmoj poziciji.

RUSIJA, 6. KOLO:

Subota:

Dinamo Moskva – Zenit 1:0 (0:0)
/Džudžak 64/

Tom – CSKA Moskva 1:2 (1:0)
/Portnijagin 31 – Dumbija 52, Musa 58/

Volga – Terek 1:0 (0:0)
/Putsila 75/

19.00: Anži – Krasnodar

Nedelja:

15.30: Rubin – Krila Sovjetov
18.00: Kuban – Ural

Ponedeljak:

15.45: Amkar – Spartak Moskva
18.00: Lokomotiva – Rostov

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ahmed MusaCSKA MoskvaEvropaIgor AkinfejevPremijer ligaRusijaSejdu DumbijaTom TomskZoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara