""
""

ŠARENI PIŠE: Admiral je Zvezdin glavni šraf, Partizan ne može da priušti podbačaj Bogdana i Pavlovića

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.03.14. | 12:23

Admiral Nelson je ipak najvažniji šraf Zvezdine mašinerije. Partizan očigledno ima problem sa realizacijom u napadu, jer su na primer na ovom meču dvojica košarkaša sa „najvećom potrošnjom“, Pavlović i Bogdanović, ostvarili ukupan šut iz igre 5 od 20!

Poraz Zvezde od Lijetuvosa prošao je bez posledica. Beogradska zaliha iz prve utakmice bila je dovoljna, ali da je Zvezda bila koncentrisana do kraja mogla je dobiti i ovaj drugi duel. I pored svega Zvezda „cenu akcija“ svog uspeha podiže na viši nivo.

Izabrane vesti

Imali su crveno- beli dosta oscilacija u igri, ali su to opet uspeli da kompenzuju na mahove dobrom igrom, i na sreću po njih kada je to bilo najpotrebnije. Ali i to treba znati!

Zvezdi se dogodio prvi poraz od Ritasa ove sezone, i to tek u četvrtom međusobnom orkšaju, ali možda u pravo vreme, da se ne bi otupila oštrica koja može daleko odvesti srpski tim.

Vrlo dobro izgleda kada imate igrače da nastave niz na jednoj utakmici.

Ono što je započeo Marjanović, nastavio je Blažič, pa zatim Dragićević, da bi u najbitnijim momentima Zvezdu iznad vode držao odlični Katić, dok je Dženkinsu pripao završni udarac. Međutim, podrška svemu ovome stizala je od najvažnijeg igrača ovog tima - Demarkusa Nelsona.

Iako je Raško Katić sve ukupno bio najbolji na ovom meču, „admiral“ Nelson je ipak najvažniji šraf Zvezdine mašinerije. Izvučete njega i lako bi moglo doći do pucanja osovine.

Nekadašnji kapiten Djuka, nije zaboravio da postiže koševe, iako su to mnogi pomislili. Poslednje dve godine u Blu Devilsima Nelson je imao prosečno više od 14 poena po meču, uz procenat šuta za tri poena od 37, odnosno 39 %.

To se ne može tako lako izbrisati. Pored nekadašnje povrede ruke zbog koje je morao da menja mehaniku šuta, Nelsonov najveći problem je što je tada igrao na poziciji beka, a ne pleja, pa je kasnije „prešaltavanje“ na pomenuto mesto u timu postavilo pred njega neke nove zahteve.

Najveći problem za ekipu Dejana Radonjića je bio kako zaboraviti beogradskih plus šest. Delovalo je da Zvezdini igrači to nisu imali na pameti u većem delu susreta što je dobro, ali negde u poslednjoj četvrtini iz podsvesti je dolutao već pomenuti rezultat. To je neminovno, i nisu crveno- beli ništa drugačiji od ostalih košarkaša. Da su to uspeli totalno da izbrišu iz memorije završnica ove utakmice ne bi bila toliko stresna.

Naredni rival je Kijevski Budiveljnik, ekipa kvalitetnija od Ritasa, ali tim koji zbog dobro poznatih događanja u Ukrajini ne igra kod kuće već u Litvaniji. Budiveljnik je oba puta savladao Nanter, ali je u drugoj utakmici u Parizu došao do pobede i pored novog negativnog rekorda Evrokupa od čak 29 izgubljenih lopti!

Utakmice su 18. i 26. marta, a Budiveljnik je domaćin u Kaunasu u prvom okršaju.

NOVA LOŠA PRESUDA

Kada je polovinom novembra prošle godine, u petom kolu prvog dela Evrolige, Partizan od CSKA u Moskvi izgubio sa čak 42 poena razlike, postavlilo se pitanje kako realno objasniti odnos snaga na jednoj utakmici sa takvim rezultatom čak i na nekom takmičenju mlađih kategorija, a kamoli na nivou najkvalitetnijeg evropskog kup takmičenja?

Skoro četiri meseca kasnije razlika u novom porazu Partizana od CSKA je smanjena za deset poena, ali crno-beli kao da nisu naučili lekciju. Može to i drugačije da se tumači ili da se gleda kroz činjenicu da je Partizan izmeču dva pomenuta gostovanja savladao CSKA u Beogradu sa 73:72!?

Kako je do toga došlo verujem da retko ko može tačno i racionalno da odgovori.

Ovoga puta slabiji za Kinzija, koji nije ni putovao u Rusiju, ali protiv tima koji nije mogao da računa na Teodosića, crno- beli su po rečima kapitena Lovernja imali problem u odbrani. A šta onda da kaže za napad, koji je na primer u drugoj četvrtini doneo Partizanu samo sedam postignutih poena, dok su na kraju košarkaši srpskog tima tek u poslednjim sekundama utakmice prešli broj od 50 datih koševa.

Partizan očigledno ima problem sa realizacijom u napadu, jer su na primer na ovom meču dvojica košarkaša sa „najvećom potrošnjom“, Pavlović i Bogdanović, ostvarili ukupan šut iz igre 5 od 20! Neko će reći da to nije toliko loš procenat, ali to ovaj trenutni sastav crno-belih sebi ne može da priušti.

Obavezno treba napomenuti da je tome u velikoj meri kumovala i odlična odbrana CSKA, čiji su igrači prosto „leteli“ po terenu čak i kada je moskovski tim u jednom trenutku vodio sa 37 poena razlike.

U poslednje četiri runde TOP 16 faze, jedanaesto kolo 20. marta u Beogradskoj areni protiv Makabija, Partizanu ostaje da pokuša da za svoj račun stigne do još neke pobede, nekog novog podviga (pokazala se tačnim tvrdnja da je pobeda Partizana nad Bajernom bila podvig, jer je taj isti Bajern sada savladao Real), kao i da što skuplje proda kožu na ostalim utakmicama, radi ponosnijeg završetka ove sezone u Evroligi.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Srbijaslobodan šarenacFK PartizanJadranska ligaEvroligaDamarkus NelsonFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara