Junak meča Pedro
Junak meča Pedro

Sari se presvukao u oficira i odveo Čelsijeve pijane milionere na trežnjenje – tek sad ništa nije jasno (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.02.19. | 22:57

Na Selhurstu Parku povampirio se Romelu Lukaku. Ko će sad u Ligu šampiona?

Moj izbor! Poruka za celu ekipu. Da smo tim, da smo 25 igrača. Moj izbor“, govorio je još i pre početka utakmice Mauricio Sari, trudeći se da izgleda kao da drži stvari pod kontrolom dok objašnjava odluku o ostavljanju Kepe Arizabalage na klupi. I bar večeras - uspeo je. Čelsi je u velikom londonskom derbiju u 28. kolu Premijer lige savladao ljutog gradskog rivala Totenhem sa 1:0 i trku za dva poslednja mesta u Ligi šampiona – jer teško da će Liverpul i Mančester Siti ispustiti svoje pozicije – učinio još neizvesnijom no što je bila.

Naime, pet timova iz “velike šestorke“ ostvarilo je večeras pobede, izgubio je samo Totenhem, pa sada trećeg i šestog na tabeli deli svega sedam bodova. Tolika je razlika baš između Totenhema i Čelsija. Na Stamfordu se večeras nije videla.

Izabrane vesti

Uostalom, Vili Kabaljero, koji bi da je slučajno večeras zgrešio mogao komotno da spakuje kofere i ozvaniči kraj ozbiljne fudbalske karijere, skoro da je meč proveo u ulozi posmatrača. U prvom poluvremenu prečka Harija Vinksa – delovalo je da bi je Kabaljero uhvatio da je išla koji centimetar niže – i jedan prilično opasan nalet Kristijana Eriksena, koji je fenomenalnim uklizavanjem zaustavio Pedro, nesumnjivo najbolji akter večerašnjeg meča.

Baš je Pedro i odlučio pobednika kada je posle dobre akcije Edena Azara i Cezara Aspilikuete previše lako prošao pored drvenog Tobija Aldervajrelda i iznenadio večeras ne preterano sigurno Uga Lorisa na prvoj stativi.

Mauricio Sari je slavio kraj aut linije. Kakav kontrast u odnosu na finale Liga kupa protiv Mančester Sitija kada je bespomoćno vrištao na Kepu zbog njegovog odbijanja da posluša trenera i izađe iz igre, kada je osramoćen umalo pobegao od kamera na terenu. Po povratku na Stamford Sari se sabrao, presvukao u ulogu oficira i zapovednim tonom disicplinovao Plavce.

Već se to ponavlja previše često. Od početka godine je tako. Čas je Čelsi aristokrata koji se diči u najfinijoj garderobi. Čase pijan valja po blatu. Dobije ga Arsenal, pa izbaci Totenhem iz Liga kupa. Sahrani ga Bornmut sa 4:0, pa se iskali na Hadersfildu (5:0). Siti ga išarama (6:0), pa Čelsi slavi u Evropi, pa opet u krugu sa Mančester junajtedom i sve jovo-nanovo. Valjda su posle ovog poslednjeg gafa – jednoglasno se fudbalski svet obrušio na Čelsijevu svlačionicu – shvatili da ovako jednostavno više ne može.

U 28. kolu lepša strana Plavaca i zaslužena pobeda. Zaokružio ju je Kijeran Tripije skoro pa komičnim  golom. Spremalo se Lorisu tako nešto celo veče. Bar na jedno veče, komšije će preuzeti ulogu dežurnog spadala, pa će se Engleska noćas smejati Totenhemu.

Već sutra, ko zna? Čelsi u 2019. ne uspeva da veže dve dobre utakmice i neće se to preko noći promeniti. Ali barem je u derbiju produžen san o plasmanu u Ligu šampiona. Totenhem jeste i dalje velikih sedam bodova ispred, ali Arsenal na četvrtom mestu samo je tri koraka iznad Čelsija.

Doduše, sad je tu i Mančester junajted, koji je vaskrsao otkako je Ole Gunar Solskjer nasledio Žozea Murinja. Na obično izazovnom Selhurst Parku reklo bi se sigurnih 2:1 za Junajted, iako su gosti u London doputovali bez povređenih Antonija Marsijala, Nemanje Matića, Huana Mate, Džesija Lingarda...

U takvoj situaciji iskočio je Romelu Lukaku, pomalo zaboravljeni div, koji je poslednji gol u Premijer ligi postigao još 2. januara protiv Njujasla. Danas još dva, prvi u 33, drugi u 52. minutu kada je Luka Milivojević ostao na gol liniji, pa je Belgijanac izbegao ofsajd. I zaista se spretno snašao iz ne baš tako lako pozicije.

Džoel Vord je potom uspeo da unese malo žara u završnicu, ali je Ešli Jang na asistenciju Pola Pogbe otklonio sve dileme oko pobednika.

Posle svega, posle Junajtedovih postranja kod Murinja, posle svih silnih kritika na račun igara Mesuta Ozila u Arsenalu, posle pobune Čelsijevih “revolucionara”, posle toliko kikseva Totenhema u duelima sa direktnim rivalima u borbi za najviši plasman… Posle svega toga, ko još može sa sigurnošću da tvrdi koja će se dva tima pridružiti Liverpulu i Sitiju u Ligi šampiona?

ENGLESKA 1 - 28. KOLO

Utorak

Hadersfild - Vulverhempton 1:0 (0:0)
/Munije 90+1/

Kardif - Everton 0:3 (0:1)
/Sigurdson 41, 66, Kalvert-Luvin 90+3/

Lester - Brajton 2:1 (1:0)
/Grej 10, Vardi 63 - Proper 66/

Njukasl - Barnli 2:0 (2:0)
/Šer 24, Longstaf 38/

Sreda

Arsenal -Bornmut 5:1 (2:1)
/Ozil 4, Mhitarjan 27, Košćelni 47, Obamejan 59, Lakazet 78 – Muset 30/

Sautempton - Fulam 2:0 (2:0)
/Romeu 23, Vord Prauz 41/

Čelsi - Totenhem 2:0 (0:0)
/Pedro57, Tripije 84/

Kristal Palas - Mančester Junajted 1:3 (0:1)
/Vord 66 - Lukaku 43, 52, Jang/

Liverpul - Votford 5:0 (2:0)
/Mane 9, 20, Origi 66, Van Dajk 80, 82/  

Mančester Siti - Vest Hem 1:0 (0:0)
/Aguero 59pen/

(FOTO: Reuters)


tagovi

Romelu LukakuVili KabaljeroPedro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara