Strelac za Plavce: Pedro
Strelac za Plavce: Pedro

Sari tumbao na debiju, klinci oduševili, a Žoržinja već porede s Modrićem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.07.18. | 15:40

Plavci minimalno savladali Pert Glori sa 1:0 u premijernoj prijateljskoj proveri

Čelsi je trijumfalno otvorio novu sezonu i početak ere pod vođsatvom novog trenera Mauricija Sarija.

Plavci su premijernu pobedu ostvarili na drugom kraju sveta u Australiji, gde su bili bolji od tamošnjeg premijerligaša Pert Glorija sa 1:0. Pogodak odluke postigao je Španac Pedro Rodrigez već u petom minutu, nakon lepog prodora i centaršuta sa leve strane 17-godišnjeg Kaluma Hadson-Odoija, koji je danas dobio priliku u startnih 11.  

Izabrane vesti

Bio je to i jedini pogodak na meču koji je protekao u dominaciji Plavaca, iako nisu stvorili previše prilika za gol. Očekivano, još je početak priprema, noge su teške, iako je do starta Premijer lige ostalo manje od tri nedelje.  

Novi trener koji je nasledio Antonija Kontea odlučio se danas za formaciju 4-2-3-1, a od prvog minuta priliku je dobio i njegov pulen iz Napolija Žoržinjo, koji je pokazao zašto je skupo plaćen ovog leta. Naturalizovani Italijan je odigrao 45 minuta i za to vreme impresionirao tehničkim mogućnostima, pošto je za poluvreme dodirnuo loptu čak 101 put i imao 98 uspešnih pasova. Dovoljno da ga mnogi euforični navijači Čelsija već ovog popodneva porede s Lukom Modrićem...

Promešao je Sari ekipu u drugom delu, a šansu su dobili i neki fudbaleri koji su se vratili sa pozajmica poput Kalaša i Pjazona (Fulam), Abrahama (Svonsi), te Hrvata Pašalića (Spartak Moskva)...

Ipak, nešto bolji utisak ostavili su klinci Čelsija, a pored asistenta Hadson-Odojia navijače Plavaca je oduševio i mladi štoper Eitan Ampadu (17), koji je do 61. minuta odgirao meč bez greške. Zanimljivo, mrežu Plavaca je čuvao danas 18-godišnji Poljak Marčin Bulka.

Čelsi je na ovom meču nastupio u formaciji 4-2-3-1 u sastavu: Bulka - Zapakosta (od 73. Pjazon), Luiz, Ampadu (od 61. Kalaš), Alonso (od 46. Emerson) - Fabregas, Žoržinjo (od 46. Bakajoko) - Hadson-Odoi (od 46. Pašalić), Barkli, Pedro (od 73. Aina) - Morata (od 60. Abraham).

Naredni prijateljski meč Čelsija na programu je u sredu protiv Sevilje.

Foto: Action Images


tagovi

PedroMauricio SariŽoržinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara