Sebaljos zario nož u srce Betisovih navijača, Real se izvukao iz crne rupe na Viljamarinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.01.19. | 22:45

U Sevilji 2:1 za Madriđane

Taman kad se učinilo da je Santjago Solari sve lepo posložio i formacijom sa tri štopera – Marselo je tu bio žrtva – uspeo da pogodi taktiku bar za okršaj sa Betisom... Crna rupa! Tako često se ove sezone dešava Madriđanima. S razlikom da je ovde Dani Sebaljos – podjednako “zaslužan“ bio je i Pau Lopez – pružio ruku i saigrače izvukao iz ponora. Real je na vrućem gostovanju na stadionu “Benito Viljamarin“ slavio sa 2:1 zahvaljujući pogotku bivšeg miljenika Betisovih navijača u 88. minutu utakmice.

Strašan način da okončaš meč, posebno imajući u vidu da je u drugom poluvremenu Betis maltene sve vreme obigravao oko Realovog gola. Danas smo gledali Kraljevski klub u neuobičajenoj ulozi: u bunkeru sa petoricom pozadi. Istina, imao je Betis inicijativu i u prvom poluvremenu, ali se tada sve zanimljivo dešavalo pred golom domaćeg tima. Real je bio pametniji, opasniji... Samo što je u jednom trenutku prestao da igra, pa je Betis u jednom delu utakmice imao posed lopte od 72 odsto. I u tim trenucima nije to baš bilo tako bezazleno.

Izabrane vesti

U tom sistemu sa trojicom štopera nisu se najbolje snašli Madriđani, Serhio Ramos je bio potpuno van pozicije, Dani Karvahal je zaboravio da izađe u ofsajd zamku, sjajni Đovani Lo Selso je to na vreme primetio, protnuo loptu do Serhija Kanalesa, a nekadašnji ne baš uspešni fudbaler Reala dočekao je priliku da im uzvrati. Ispod Kejlora Navasa za 1:1.

Real je bio na konopcima. Ne samo da je ispustio gol prednosti koji mu je doneo udarac Luke Modrića, nego je bio u kontraritmu, sateran u sopstveni kazneni prostor, nenaviknut na to što mu se dešava. Ali onda je toliko kritikovani Solari – ni večeras u timu nije bilo Iska – povukao potez koji mu je doneo pobedu. U 74. minutu umesto Serhija Regujlona u igru ubacuje Danija Sebaljosa, a ovaj mu to vraća lukavim pogotkom iz slobodnog udarca. Jeste Pau Lopez bio markiran, ali nije smeo tako brzopleto da krene na dalju stativu. Greška koju će skupo platiti.

Dani Sebaljos nije želeo da slavi gol protiv kluba koji ga je lansirao u fudbalsku orbitu. Pitanje je koliko su i Realovi navijači mogli da slave. Ne zbog pobede, uvek je slatko ostvariti je golom u poslednjim sekundama. Ne, nego zbog toga što večerašnja partija jednostavno nije bila ni izbliza dostojna renomea Kraljevskog kluba. I nije usamljena u moru takvih.

Jedini pozitivan utisak, pored Regujlona (22), u Primeri je večeras posle povrede Karima Benzeme debitovao i 21-godišnji Kristo (postigao je taj momak devet golova na 19 utakmica za Realov mladi tim, plus jedan za seniore u Kupu kralja), a na terenu su bili i Valverde (20 mu je godina, večeras je imao jedan na jedan situaciju sa Lopezom koju nije iskoristio i koja je mogla skupo da košta njegov klub) i još jednom veoma dobri Vinisijus Žunior (18). 

I da ne zaboravimo, prvi gol za Real - i to prilično lep - postigao je Luka Modrić

PRIMERA - 19. KOLO:

Petak

Rajo Valjekano - Selta Vigo 4:2 (2:2)
/Raul de Tomas 4, 38, 76, Bebe 90+1 - Arauho 12, Maksi Gomez 17pen/

Subota

Leganes - Ueska 1:0 (0:0)
/El Nesiri 73/

Valensija - Valjadolid 1:1 (0:0)
/Pareho 71 - Alkaraz 82/

Đirona - Alaves 1:1 (1:0)
/Stuani 12 - Baston 50/

Viljareal - Hetafe 1:2 (0:0)
/Kabrera 75ag - Horhe Molina 52, Anhel 89/

Nedelja

Aletiko Madrid - Levante 1:0 (0:0)
/Grizman 57pen/

Atletik Bilbao – Sevilja 2:0 (1:0)
/Vilijams 23, 84/

Barselona – Eibar 3:0 (1:0)
/Suarez 18, 59, Mesi  53/

Betis – Real Madrid 1:2 (0:1)
/Kanales 67 – Modrić 13, Sebaljos 88/

Ponedeljak
21.00: (2,00) Sosijedad (3,35) Espanjol (3,90)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Dani Sebaljos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara