""
""

SENZACIJA: 135. teniser sveta oduvao Nadala sa Vimbldona!

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.06.13. | 19:15

Belgijanac Stiv Darsis savladao je Španca sa 3:0 (7:6 (7:4), 7(10):6, 6:4) u prvom kolu i napravio prvo neverovatno iznenađenje

Već sada možemo reći da će ovogodišnji Vimbldon doneti niz ogromnih iznenađenja, a već u prvom kolu imamo jedno ogromno – Stiv Darsis je poslao Rafaela Nadala kući! Pre samog početka meča verovatno niko nije mogao da veruje da bi 135. teniser sveta mogao da osvoji set, a kamoli sva tri! Belgijanac je tako izjednačio svoj najveći uspeh na travnatom Gren slemu i obezbedio učešće u drugom kolu. Ovog puta na spektakularan način, savladavši dvostrukog šampiona (2008, 2010) sa 3:0 u setovima (7:6 (7:4), 7(10):6, 6:4)! Nadal je tako ostvario najgori rezultat na Vimbldonu u karijeri. Prošle godine bivši najbolji teniser sveta ispao je u drugom kolu od Lukasa Rosola.

Posle nedavnog uspeha na Rolan Garosu, nekako su svi očekivali da će se Španac prošetati bar do četvrtfinala, ali zaustavljen je već na prvom koraku.

Izabrane vesti

Događaji s početka prvog seta nisu mogli ni da nagoveste šta bi moglo da se dogodi u nastavku meča. Sve do 11. gema oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, a onda je Darsis brejknuo protivnika. Ipak, Nadal je odgovorio istom merom i već u narednom gemu izjednačio rezultat na 6:6, pa je prvi set ušao u taj-brejk.

Španski teniser je odmah izgubio poen na svoj servis, ali je, kao i u 12. gemu, odmah uzvratio udarac. Belgijanac je potom vezao dva poena, a Nadal se nije predavao, pa je ponovo izjednačio rezultat. Ipak, onda se dogodio prelomni momenat, kada je Darsis iskoristio svoj servis, a potom napravio i dva mini-brejka i poveo sa 6:3 i do kraja poveo sa 1:0 u setovima!

Drugi set bio je identičan kao prvi – sve do 11. gema rezultat je bio nerešen, samo što je prvi poklekao Belgijanac, omogućivši Nadalu da putem svog servisa izjednači rezultat na 1:1.

Stiv DarsisIpak, poklon Darsisa Španac nije iskoristio, već je pobednik drugog seta ponovo morao da bude odlučen u taj-brejku. Nizali su se mini-brejkovi kao na traci, ali je 135. igrač sveta bio bolje koncentrisan u odsudnim momentima i poveo sa 2:0... Ni tada verovanto niko nije verovao u senzaciju, ali se ona ipak naslućivala.

Darsis je treći set startovao brejkom, da bi potom bio siguran i na svoj servis, a Nadal je delovao potpuno izgubljeno i nezainteresovano da bilo šta ispravi...

Belgijanac nije odustajao od toga da napravi veliko iznenađenje, sigurno “tukao“ protivnika i na kraju došao do zacrtanog cilja – plasmana u drugo kolo, savladavši nekadašnjeg najboljeg tenisera sveta!

Posle meča Stiv Darsis nije mogao da sakrije oduševljenje zbog napravljenog podviga.
“Nisam očekivao da ću pobediti. Rafa je fantastičan igrač. Ovo je velika pobeda za mene. Pokušavao sam da stignem svaku loptu i uspeo sam u tome. Fokusirao sam se na svoju igru i pobedio. Moram da igram najbolje ukoliko želim da pobedim najbolje igrače. Ne znam šta više da kažem, presrećan sam. Ovo je najveća pobeda u mojoj karijeri“, podvukao je Darsis.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaRafael NadalStiv DarsisVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara