""
""

Sever gori! Njukasl prodisao na škrge, Sanderlend upao u crvenu zonu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.04.16. | 18:02

Njukasl je danas na svom stadionu savladao finalistu FA kupa Kristal Palas sa 1:0 u utakmici koja po rezultatu nije bila baš atraktivna, ali je bilo dosta uzbuđenja

Kakva ludnica na severu Engleske! Njukasl slavi, panika u Sanderlendu - nastavlja se hičkokovska borba ljutih rivala za opstanak u Premijer ligi. U toj borbi može da bude samo jedan pobednik, a posle ovog, 36. kola tabela kaže da su Svrake za prsa bliže cilju.

Izabrane vesti

Njukasl je danas na svom stadionu savladao finalistu FA kupa Kristal Palas sa 1:0 u utakmici koja po rezultatu nije bila baš atraktivna, ali je bilo dosta uzbuđenja.

A kada se spustila zavesa na današnji duel, epitet junaka Sent Džejm parka zavredela su dvojica igrača – Endros Tauzend i golman Karl Darlou.

Prvi zato što je u 58. minutu projektilom iz slobodnog udarca pocepao i živi zid i golmana i mrežu Kristal Palasa, što je dovelo do erupcije oduševljenja na tribinama.

Buka na Sent Džejms parku možda je bila još jača kada je u Darlou uhvatio živu loptu Joana Kabaja iz penala. Prethodno je rukom u svom kaznenom prostoru igrao Mohamed Sisoko.

Inače, francuskom internacionalcu ovo je bio prvi promašeni penal posle četiri vezana pogotka.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović je u 72. minutu u ekipi Njukasla zamenio Papisa Sisea.

Njukasl se sada nalazi na jednom mestu na tabeli iznad zone ispadanja sa bodom više i utakmicom više od Sanderlenda. 

Navijači Sanderlenda videli su danas na gostovanju svoj tim kako osvaja bod protiv Stouka (1:1), ali ne mogu baš da budu zadovoljni ovim remijem.

Doduše, kada se uzme u ozbir da je Sanderlend postigao izjednačujući gol u četvrtom minutu nadoknade, a strelac je bio Džermejn Defo iz opravdano dosuđenog penala.

Prethodno je Marko Arnautović u 50. minutu postigao još jedan lep gol i uterao strah u kosti gostujućih navijača kojima će očigledno biti potrebno još dosta živaca u završnici sezone.

Za razliku  od Sanderlenda, navijaču Vest Hema imaju dosta razloga za slavlje, jer će kako stvari stoje sledeće sezone opet gledati svoje ljubimce u Evropi.

Čekićari su gostima bili ubedljivi protiv Vest Bromvič Albiona sa 3:0 i nastavili borbu za peto mesto na tabeli.

Posebno raspoložen na meču u Birmingemu bio je dvostruki strelac Mark Noubl u 45. i 79. minutu.

Ludo je bilo i u Votfordu, gde je domaćin posle velikog preokreta u finišu meča pobedio prežaljenu Aston Vilu sa 3:2, a heroj je bio Troj Dini. On je protivničku mrežu zatresao u 90. i trećem minutu sudijske nadoknade. Inače, gosti iz Birmingema su od 72. minuta igrali bez isključenog Alija Sisokoa. Prvi gol za domaće dao je Almen Abdi u 45. minutu iz slobodnog udarca. To je bio prvi gol koji su Stršljenovi postigli na ovaj način otkako igraju u Premijer ligi.

PREMIJER LIGA – 36. KOLO:

Subota:
Everton – Bornmut 2:1(1:1)
/Kleverli 7, Bejns 64 – Pu 9/

Njukasl – Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Tauzend 58/

Stouk – Sanderlend 1:1 (0:0)
/Arnautović 50 – Defo 90+4pen/

Votford – Aston Vila 3:2 (1:1)
/Abdi 45, Dini 90, 90+3 – Klark 28, Aju 48/

VBA – Vest Hem 0:3 (0:2)
/Kojate 34, Noubl 45, 79/

18.30 Arsenal – Norič

Nedelja:
13.00 Svonsi – Liverpul
15.05 Mančester Junajted – Lester
17.30 Sautempton – Mančester Siti

Ponedeljak:
21.00 Čelsi – Totenhem

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vest Bromvič AlbionSanderlendPremijer ligaMarko ArnautovićKristal PalasJoan KabajEvropaEngleskaEndros TauzendDžermejn DefoAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara