""
""

Sevilja je uspela, Lion bez sreće i sudijske milosti… Juve rutinski sa Dinamom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.16. | 22:40

Španci idu u osminu finala Lige šampiona, Liga Evrope dobija novog vladara

Prštalo je u Lionu, ali gol nije viđen. Na radost Španaca, na žalost Francuza. Sevilja je uspela da odoli u Lionu na meču “biti ili ne biti”. Meč za direktan prolaz u kojem je pobeda garantovala plasman Lionu u osminu finala je završen 0:0 i Sevilja je uspela da se domogne nokaut faze. Što znači da Liga Evrope dobija novog vladara. Možda to bude baš Lion…

Izabrane vesti

Sve su Francuzi učinili da slome otpor Andalužana ali nisu imali sreće. Ni sudijske milosti jer su makar jednom u tri situacije u kojima su tražili penal, mogli da budu nagrađeni najstrožom kaznom. Mada se ne može reći da je Sevilja prošla nezasluženo. I oni su mogli do gola, i oni su otećeni za penal u prvom poluvremenu.

Oba tima su po jednom pogodili okvir gola u prvih 45 minuta. Sevilja se nije branila, ali kako je meč odmicao bila je pod sve većim pritiskom i čuvala je rezulta koji joj je značio osminu finala. Lion je u poslednjih dvadesetak minuta svim silama krenuo napred, ali je Sevilja odolela i pokazala da je prerasla društvo Lige Evrope i da pripada najboljima na Starom kontinentu.

Prvo mesto u grupi je rutinski overio Juventus koji je “samo” sa 2:0 savladao zagrebački Dinamo, što je bili dovoljno da ode među nosioce na žrebu. U prvom poluvremenu su se Iguain, Mandžukić, Pjanić i kompanija mučili da načnu hrvatski tim, a u tome je uspeo Argentinac koji je neodbranjivim udarcem iz gužve matirao golmana Modrih. Na kraju je pobedu overio štoper Rugani golom glavom posle kornera. Na isti način je prethodnog vikenda bio strelac i u pobedi nad Atalantom. 

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaOlimpik LionLiga šampionaJuventusItalijaFrancuskaEvropaDinamo ZagrebDanijele Rugani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara