""
""

Sevilja opet ima kapitalca! Možda i rekordera... Barsa, Siti i Atletiko stoje u redu

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.17. | 18:03

Otkupna klauzula je uslov za sve

Otišao je Monći, ali je ostavio Sevilji da ubira plodove rada. Bivši sportski direktor je od Sevilje napravio jedan od najmoćnijih klubova Španije, maestralnom transfer politkom doneo kubu ogroman novac, a u zaostavštinu je stavio još nekoliko „zlatkih koka“ među kojima je najveći kapitalac - Vitolo!

Izabrane vesti

Krilni fudbaler je u ovom trenutku možda i najbolji igrač Sevilje, a u red za njegov autogram su stali neki od najvećih evropskih klubova. Prema navodima Barse, za Vitola su zainteresovani Barselona, Atletiko Madrid i Mančester Siti. Sevilja neće ni pregovarati za cenu ispod 40.000.000 evra koliko iznosi otkupna klauzula.

Čini se da je sledeće leto najbolji momenat za prodaju Vitola ako Sevilja želi maksimalnu zaradu. Sjajni ofanzivac je dostigao zenit forme u Sevilji, ima 27 godina, četiri sezone je u klubu i možda dođe i do zasićenja. A svakako treba napomenuti da je standardni reprezentativac Španije u jakoj konkurenciji.

Fenomenalan je dribler, vrstan tehničar i sjajan asistent, a nije loš ni u realizaciji kada mu se otvori prilika za gol. Za četiri sezone u Sevilji je postigao 24 gola i imao 44 asistencije. Nije klasično krilo i može da pokriva pozicije ofanzivnog veziste, ali i lažne „devetke“.

Sve to su dovoljni argumenti da ga jure neki mnogo jači i bogatiji klubovi, a i za samog igrača je ovo vreme da napravi ugovor karijere.

Najviše je zainteresovan Atletiko jer Dijego Simeone je veliki ljubitelj Vitolovih kvaliteta. Međutim, Madriđanima i dalje traje suspenzija za registraciju igrača u narednom prelaznom roku i čekaju odluku na žalbu koju su uputili.

Vitola izuzetno ceni i Barselonin sportski direktor Robert Fernandez, ali su mu ruke vezane dok Barsa ne izabere novog trenera.

Na kraju, tu je i Pep Gvardiola koji narednog leta ostaje bez Navasa, a vrlo verovatno će se rešiti i Nolita. Zemljak Vitolo bi bio idealna zamena.

Preduslov za sve potencijalne kupce je da plate otkupnu klauzulu od 40.000.000 evra. To bi Vitola učinilo najskupljom prodajom u istoriji andalužanskog kluba čime bi pao devet godina star rekord Danija Alvesa.

(FOTO: Action images)


tagovi

Atletiko MadridEvropaMančester SitiPrimeraSeviljaŠpanijaVitolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara