Marko Podraščanin i Aleksandar Atanasijević
Marko Podraščanin i Aleksandar Atanasijević

Silni Italijani, biće vatre u Berlinu i Belgiji!

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.03.18. | 09:15

Trostruki uzastopni šampion Evrope, Zenit iz Kazanja, kao domaćin obezbedio je F4. Klubovi sa "čizme" favoriti u prvoj rundi plej-ofa. Dva duela nemačkih i poljskih ekipa

Počela je bitka za Kazanj! Traže se još tri mesta na završnom turniru odbojkaške Lige šampiona. Trostruki uzastopni šampion Evrope, Zenit, kao domaćin F4, direktni je učesnik polufinala evro elite. Ruski "drim tim" predvođen verovatno najboljim odbojkašima današnjice korektorom Maksimom Mihajlovim i sjajnim primačem servisa, Kubancem Vilfredom Leonom, i ove sezone je glavni favorit da četvrti put u nizu donese titulu u Tatarstan. Ekipa koja je osvojila pet puta krunu u poslednjih devet godina briljirala je u grupnoj fazi sa svih šest pobeda i sada bezbrižno čeka rivale.

Ko bi mogao da ugrozi najdominantniji tim Evrope protekle decenije? Pre svega - italijanski klubovi, Peruđa i Lube. Vicešampion Evrope Peruđa, za koju igraju srpski reprezentativci Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin, već je obavila veći deo posla pobedom nad turskim šampionom Halkbankom u Ankari maksimalnim rezultatom.

Izabrane vesti

U mečevima u sredu, na programu su dva duela poljskih i nemačkih ekipa. Biće vatre u Berlinu gde nemački šampion i prošlosezonski učesnik F4 dočekuju ove godine sjajni Fridrihshafen, koji je imao svih šest pobeda u grupnoj fazi Lige šampiona. Doduše, imao je lakšu grupu nego ekipa iz nemačke prestonice. Iako kladionice favorizuju goste, ne bi bilo iznenađenje da ekipa našeg Aleksandra Okolića slavi pred sigurno krcatom dvoranom u Berlinu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:00 9200 LŠ PF Belchatow - Lube ki 2 1,30
Sre 19:30 9341 LŠ PF Berlin RV - Friedrichshafen hs 1 (+1.5) 1,57
Sre 20:30 9343 LŠ PF Chaumont - Trentino ki 2 1,25
Sre 20:30 9342 LŠ PF Jastrzebski - Kedzierzyn Kozle ki 2 1,25
Sre 20:30 9344 LŠ PF Noliko Maaseik - Lok.Novosib. up više (184.5) 1,85
Ukupna kvota5,90

Lider poljskog šampionata Zaksa Keđeržin gostuje Jastrezebskom i veliki je favorit. Ekipa koja je u domaćem šampionatu ostavila SKRA Belhatov na 10 bodova minusa je skup poljskih reprezentativaca, pojačan Italijanom Markom Falasijem i Francuzom Benžaminom Tonuitijem. Jastrzebski ne briljira ove sezone u domaćem šampionatu i Ligi šampiona, gde je u grupnoj fazi imao polovičan učinak od tri pobede i tri poraza, nasuprot Zaksi, koja je imala pet trijumfa uz jedan neuspeh.

Derbi zvučnih ekipa i nekadašnjih šampiona Evrope igra se u Belhatovu gde gostuje Lube. Za poljski tim igraju čak trojica Srba. Lube je godinama jedan od najjačih ekipa Italije i Evrope. Belhatov je u padu poslednjih nekoliko sezona, dok tim kapitena reprezentacije Srbije Dragana Stankovića igra odlično ove sezone. Nosioci igre su bugarski korektor Cvetan Sokolov i naturalizovani Italijan kubanskog porekla Osmani Huantorena. Belhatov je grad odbojke, dvorana će biti ispunjena do poslednjeg mesta, ali čini se da Srećko Lisinac i drugovi teško mogu da savladaju italijanskog šampiona.

I treći tim sa Apenina u plej-ofu Trentino favorit je u duelu sa francuskim šampionom Šamonom. Ekipa iz Trenta ove sezone igra mnogo bolje u Ligi šampiona nego u domaćem šampionatu, pa su naš primač servisa Uroš Kovačević i drugovi bliži trijumfu.

Osim Zenita iz Kazanja, koji je već na F4, još jedan ruski tim, Lokomotiva Novosibirsk, bi mogao na završni turnir. Ekipa iz Sibira mnogo bolje igra na svom terenu, pa odlični belgijski Mazeik nije bez šansi na svom terenu. Ovo je, uz onaj duel u Belinu, najinteresantniji duel prve runde plej-ofa. Savetujemo plus poene. Ne bi bilo iznenađenje da gledamo svih pet setova u Belgiji.

11 SRBA U BORBI ZA PEHAR
Peruđa
: Aleksandar Atanasijević, Marko Podrščanin
Halkbank: Nemanja Petrić, trener Slobodan Kovač
SKRA Belhatov: Srećko Lisinac, Milan Katić, Aleksandar Nedeljković
Lube: Dragan Stanković
Šamon: Nikola Mijailović
Trentino: Uroš Kovačević
BR Volejs: Aleksandar Okolić

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF - PRVA RUNDA, PRVI MEČEVI

Utorak
Halkbank - Peruđa 0:3 (18:25, 22:25, 29:31)

Sreda
18.00: (3,20) SKRA Belhatov - Lube (1,30)
19.30: (2,19) BR Volejs Berlin - Fridrihshafen (1,60)
20.30: (3,80) Šamon - Trentino (1,22)
20.30: (3,55) Jastrzebski - Zaksa Keđeržin (1,25)
20.30: (1,85) Mazeik - Lokomotiva Novosibirsk (1,85)

* Plasman u poslednju rundu plej-ofa izboriće ekipa koja bude sakupila 4 boda (pobeda 3:0 i 3:1 donosi tri boda, a trijumf od 3:2 dva boda pobedniku i jedan poraženom. U slučaju da posle dva duela bude 3:3 u bodovima igraće se zlatni set do 15)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Željko Mutavdžić

Foto: MN Press


tagovi

sportsko klađenjeLubeTrentinoAleksandar AtanasijevićMarko PodraščaninDragan StankovićSrećko LisinacUroš KovačevićCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara