""
""

Silverston: Alonso prozujao tek na testiranju

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.07.16. | 11:59

Posle Meklarenovog i Mercedesovog prepodneva na nezvaničnim test vožnjama, kiša i kvarovi omeli su Ferari da popravi osrednje četvrto vreme na Silverstonu

Vozač Meklarena, Fernando Alonso postavio je najbolje vreme na testiranju održanom nakon trke za Veliku nagradu Britanije na stazi Silverston. On je postigao najbolji rezultat u prepodnevnoj sesiji, pošto je kiša u poslepodnevnim časovima omela timove i vozače u poboljšanju već postignutih rezultata. Interesantno je da je Alonso vozio čak 105 krugova po britanskoj pisti, dok je Estaban Okon, test vozač Mercedesovog „w 07 hibrid“ bolida na stazi izvrteo čak 123 impresivna kruga.
„Trebalo mi je nekoliko krugova da se naviknem na bolid Formule 1, jer sve je to još uvek novo iskustvo za mene. Utisci su da sam u jednom trenutku došao do nekih limita, ali svejedno osećaj je sjajan“, rekao je Estaban Okon, zvezda DTM turing šampionata, bivši test vozača Fors Indije i Renoa.
Aleks Lin je bio treći najbrži vozać koji je vozio za Vilijams, iza koga je se našao vozač Ferarijeve vozačke akademije Čarls Leklerk.
„Vožnja Ferarija je neverovatna stvar. Osećao sam se veoma sigurno u bolidu, iako smo u toku prepodneva vršili aerodinamička podešavanja. Popodne su nas dočekali problemi sa starim motorom, pa zbog toga, ali i zbog činjenice da se vreme u tim trenutcima jako brzo menjalo nismo mogli dalje da utičemo na popravljanje postignutih vremena“, rekao je Leklerk, mladi novajlija u razvojnom timu ekipe iz Maranela.

Izabrane vesti

(FOTO: Action Images)


tagovi

VilijamsSilverstonMercedesMeklarenFormula 1Fernando AlonsoFerariEstaban Okon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara