""
""

Sjajne vesti za Lalatovića i Orliće: Portugalci u Poljsku dolaze bez pet najvećih zvezda!

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.05.17. | 13:49

A reprezentacija je dobila prioritet

Reprezentacija Portugalije će biti prvi i možda i najveći protivnik Srbiji u grupnoj fazi EP za malde selekcije u Poljskoj ovog leta.

Izabrane vesti

Naša zlatna generacija ima najviše ambicije u Poljskoj, ali isto tako i Portugalci i Španci koji su sa Orlićima u grupi, dok bi Makedonija mogla nekome da pomrsi konce iako je uatsajder u grupi.

Srpski selektor Nenad Lalatović je juče objavio na koje sange računa za prvenstvo u Poljskoj, a nekoliko dana pre nejga je to uradio i španski selektor Albert Selades. Čeka se spisak portugalskog selektora Rui Žorža, ali u javnost su procurili vrlo bitni detalji koji će imati velikog uticaja na sastav ekipe Portugalaca u Poljskoj.

Lalatovićev spisak za Poljsku: Veliki povratak Nemanje Radonjića! Otpisani Lazić, Neca Mihajlović i Ristić

Španci sa ovim timom idu na Srbiju u Poljskoj: Saul, Deulofeu, Suarez, Asensio, Beljerin...

Portugalski mediji su objavili širi spisak od 30 igrača na koje računa selektor A reprezentacije Fernando Santoš za Kup konfederacija u Rusiji na koji se Portugalija kao plasirala kao prvak Evrope. S obzirom da se Kup konfederacija igra u periodu od 17. juna do 2. jula, a EP za mlade selekcije u Poljskoj od 16. do 30. juna, jasno je da će neki igrači koji mogu da igraju na oba turnira, morati da propuste jedan od njih.

Kako je u javnost procurio spisak A selekcije, može se zaključiti da će mlada reprezentacije biti oslabljena u Poljskoj. Na spisku Fernanda Santoša za Rusiju se nalaze petorica igrača koji imaju pravo da nastupe za mladu reprezentaciju u Poljskoj. I to petorica ponajboljih u toj generaciji…

Spisak selekcije Portugalije za Kup konfederacija izgleda ovako:

Golmani: Marafona (Braga), Rui Patrisio (Sporting), Antoni Lopeš (Lion)
Odbrana:  Sedrik Soareš (Suatempton), Pepe (Real Madrid), Žoze Fonte (Vest Hem), Bruno Alveš (Kaljari), Rafael Gereiro (Borusija Dortmund), Eliseu (Benfika), Nelson Semedo (Benfika), Žoao Kanselo (Valensija), Luiš Neto (Zenit), Antunješ (Dinamo Kijev), Roderik Miranda (Rio Ave)
Vezni red: Pici (Benfika) Danilo (Porto), Vilijam Karvaljo (Sporting Lisabon), Adrijen Silva (Sporting Lisabon), Renato Sančez (Bajern), Joao Moutinjo (Monako), Andre Gomeš (Barselona), Žoao Mario (Inter)
Napad: Bernardo Silva (Monako), Želson Martins (Sporting Lisabon), Andre Silva (Porto), Rui Fonte (Braga), Kristijano Ronaldo (Rea Madrid), Nani (Valensija), Rikardo Kvarežma (Bešiktaš), Eder (Lil).

Prvenstvo Evrope bi zbog obaveza u A timu propustiti fenomenalni vezista Bernardo Silva iz Monaka, Portova devetka Andre Silva, Sportingovo krilo Želson Martins, Valensijin bek Žoao Kanselo kojeg traže brojni bogati klubovi i Bajernov vezista Renato Sančez.

To je sve pod uslovom da oni zadrže mesto i na konačnom spisku od 23 igrača za Kup konfederacija, mada su šanse za to velike u slučajevima Bernarda Silve, Andrea Silve i Renata Sančeza koji su standardni članovi A tima. Nešto manje šanse da se nađu u Rusiji imaju Želson Martins i Žoao Kanselo, mada su i oni u poslednje vreme bili redovni članovi seniorskog tima.

Nema sumnje da bi mlada reprezentacija Portugalije bila znatno oslabljena bez ovog kvinteta, ali tu je dalje nekolicina sjanih fudbalera poput Pereire, Lopeša, Nevesa, Žote, Orte, Brume ili Manea koji bi trebalo da zaigraju u Poljskoj.

(FOTO: Action images)


tagovi

Andre SilvaBenfikaBernardo SilvaEvropamlada reprezentacija Srbijepoljska 2017PortoPortugalRenato Sančesreprezentativni fudbalSporting LisabonSrbijaŽelson MartinsŽoao Kanselo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara