"Džo Kol na prefledima na Apton Parku"
"Džo Kol na prefledima na Apton Parku"

Slavlje na Enfildu - odlazi Džo Kol (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.01.13. | 19:27

Engleski vezista na lekarskim pregledima u Vest Hemu. Liverpulov budžet olakšan za nedeljnu platu od frapantnih 92.000 funti!

 

Džo Kol na prefledima na Apton ParkuKada je leta 2010. godine dres Čelsija zamenio opremom Liverpula kapiten slavnog kluba sa Enfilda Stiven Džerard rekao je da je Džo Kol talentovaniji igrač i od Lionela Mesija. Dve i po godine kasnije Argentinac iz Barselone i dalje obara svetske rekorde, dok je Kol, nesumnjivo jedan od tehnički najpotkovanijih engleskih fudbalera u 21. veku predmet sprdnje u ostrvskim medijima.

Izabrane vesti

Jer, njegov odlazak iz Liverpula ne samo da se ne smatra tragičnim, već spasonosnim, s obzirom da će se Crveni rešiti goleme obaveze u vidu plate od neverovanih 92.000 funti nedeljno.

Koju je Kol ‘opravdao’ sa devet utakmica u startnoj postavi Liverpula (ukupno 26), tri gola i jednom asistencijom?!

So na živu ranu navijača Crvenih predstavlja i podatak da će Liverpul navodno Kolu platiti tri miliona funti kako bi konačno otišao. Zvuči mnogo? Pa, ne baš kada se ima u vidu da bi u slučaju da je odradio preostalih 18 meseci ugovora Kol prihodovao sedam miliona.

A ne tako davno Džerard je govorio:
Mesi može da radi neverovatne stvari, ali sve što može on, može i Džo, ako ne i bolje. Na treninzima nas je ostavljao u neverici trikovima sa golf lopticom. Većina fudbalera to ne bi mogla da radi ni sa fudbalskom loptom”.

Kol u dresu LiverpulaMeđutim, na terenu sasvim drugačija slika, iako je bilo više nego par trenutaka u kojima je 31-godišnji momak iz Padingtona blistao. Malo povrede, malo oscilacije u igri i posle uspešne epizode Kola na pozajmici u Lilu došlo je vreme na rastanak sa Liverpulom.

Kol će gotovo sigurno karijeru nastaviti u Vest Hemu, klubu u kojem je davne 1994. godine počeo karijeru na čijem je početku važio kao nova velika zvezda engleskog fudbala.

Nažalost, potencijal nikada nije ispunio u punoj meri, pa sada samo retki žale za njim. Među njima je i prekaljeni trenerski vuk zdravog fudbalskog oka Hari Rednap, koji je želeo da po svaku cenu Kola dovede u Kvins Park Rendžers.
Džo bi bio moje prvo pojačanje. Nadao sam se da će doći, ali Vest Hem je njegov klub”.

Ako je već tako, nadamo se da će Kol tamo gde se oseća najbolje, iako na manjoj sceni od one na koju je navikao poslednjih godina, još jednom potvrdili koliko ume. A ume mnogo.

Piše: Dejan Stanković; Foto: Action Images.


tagovi

Džo KolEngleskaEvropaLiverpulPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara