"Milan Jovanović i skroz levo Tomas Hesler"
"Milan Jovanović i skroz levo Tomas Hesler"

Slučajni partneri: Mrva Jovanović i Tomas Hesler u iranskoj avanturi

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.06.14. | 15:25

Bivši štoper Crvene zvezde za MOZZART Sport kratko o prvim impresijama iz Padideha

Milan Jovanović i skroz levo Tomas HeslerČačanski globtroter Milan Mrva Jovanović u novoj avanturi, možda i najegzotičnijoj od svih dosadašnjih. Crnogorski reprezentativac koji je javnosti u Srbiji najpoznatiji po epizodi u Crvenoj zvezdi, karijeru nastavlja u Padidehu, a za MOZZART Sport govori o prvim utiscima iz drugog najvećeg grada u Iranu.
"Parafirao sam ugovor sa klubom koji je ušao u Prvu ligu i koji je jedini privatni sastav u Iranu", kaže Milan Mrva Jovanović i dodaje.
"Građevinska firma po kojoj je klub i dobio naziv glavni je sponzor tima. Trener Alireza Marzban je bio pomoćnik Cicu Kranjčaru, zajedno su radili u Teheranu i on je insistirao da dođem u Iran".

Bivši igrač Crvene zvezde kaže da šef struke ima ozbiljne ambicije u novoj sezoni.
"Kako mi je rekao, planira da angažuje više igrača, već su parafirala desetorica fudbalera sa kojima je  ranije sarađivao. Pored mene klub će angažovati još jednog Srbina, Zorana Kneževića iz Užica i jednog Hrvata. Prvi sam stranac koji je parafirao za novi klub".

Izabrane vesti

U iranskoj ekipi angažovan je i čuveni Nemac Tomas Hesler.
"Koliko sam saznao iz razgovora sa Heslerom on će obavljati ulogu sportskog direktora, ali će više vremena provoditi sa trenerom i igračima na terenu, a manje u kancelariji. Angažovano je veliko ime svetskog fudbala".

Ekipu prati veliki broj posetilaca, a ambicije kluba su gornji deo tabele.
"Stadion prima oko 35.000 ljudi, a planiraju da prošire kapacitete na 60 000. Fudbal gleda veliki broj navijača. Pravi se stabilna i kvalitetna ekipa koja će se boriti za gornji deo tabele. Sezona kreće sedam dana posle nemačke Bundes lige".

U međuvremenu Jovanović je odigrao još dve utakmice za reprezentaciju Crne Gore.
"Igrao sam kvalifikacije protiv Engleske i Moldavije, a glavna novost je da sam položio diplomski za UEFA B plus A trenersku licencu. To je odrađeno po programu koji je odobren za reprezentativce. Inače, za sada nemam nameru da se posvetim trenerskom pozivu jer smatram da još par sezona mogu uspešno da igram fudbal. Selektor Crne Gore, Branko Brnović je informisan o mom angažmanu i pratiće moje igre", zaključio je Jovanović.


tagovi

PadidehMilan Jovanovićmeđunarodni fudbalIran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara