""
""

Sosijedadov košmar je Pedro Leon! Zlatan bod u derbiju, asistencija i hitac pre zvuka pištaljke! Ruljiju je probušio ruke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.17. | 21:30

Po crveni na ob strane, ali tri boda ostala na Anoeti - 2:1

Samo nekoliko sekundi delilo je fudbalere Real Sosijedada od velike pobede u lokalnom derbiju protiv Eibara. Pobede koja bi tim sa Anoete lansirala na četvrto mesto Primere! I umesto mirnog finiša, Sosijedadovoj odbrani ponestalo je koncentracije u odsudnim momentima, da bi se onda dogodio - Pedro Leon. Sosijedad - Eibar 2:2. 

Izabrane vesti

Svašta se moglo videti u malom baskijskom derbiju na Anoeti ove večeri. Tri gola, dva crvena kartona i odlična partija učenika Realove škole, krunisana asistencijom i pogotkom u poslednjim sekundama, koji je Eibar ostavio u aktivnoj trci za Ligu Evrope. A Sosijedadu upropastio planove za napad na Ligu šampiona. 

Eibar se i ovog puta pokazao kao tvrd orah, a svojom upornošću puleni Hoze Luisa Mendilibara uzeli su jako važan bod. Mada, bedem gostiju izdržao je tek 14. minuta pre nego što je popustio pod naletima rivala. 

Sosijedad je iskreirao akciju po desnom boku, koju je mladi Alvaro Odriozola pretvorio u opasnu šansu, a Huanmi završio efektnim udarcem glavom. Doduše, utisak je bio da je golman Joel mnogo bolje mogao da reaguje. Ipak, skoro pa isto toliko vremena prošlo je pre nego što je Eibar uzvratio istom merom. Samo, iz kornera. Leon je poslao parabolu u srce Sosijedadovog šesnaesterca, da bi Gonzalo Eskalante glavom poravnao rezultat i vratio utakmici žar. 

Tek 27 sekundi prošlo je u drugom poluvremenu, kada je Florijan Ležon zaradio drugi žuti karton i Eibar ostavio na teškim mukama. Loša procena u skoku i oštar udarac po glavi protivnika za raniji odlazak na tuširanje. A onda je nešto slično uradio Huanmi nedugo zatim i ponovo najavio izjednačenu borbu do poslednje sekunde. 

Međutim, Sosijedadu se vrlo brzo okrenula sreća, pa je stigao i gol Karlosa Vele sa bele tačke. I to nakon što je golman Joel ponovo napravio veliku grešku i pokosio rivala. 

I taman kada su sekunde delile Sosijedad od slatke pobede u lokalnom derbiju i tri velika boda, dogodio se - Pedro Leon. Duboka lopta u srce kaznenog prostora, dva odbitka kako bi se lopta našla kod Leona, a onda i dva lepa driblinga i šut koji je probušio ruke Heronima Ruljija

Slađi bod otišao je u Eibar.

PRIMERA - 25. kolo

Utorak:

Real Sosijedad - Eibar 2:2 (1:1)
/Huanmi 14, Vela 67 penal - Eskalante 26, Pedro Leon 90+3/

21.30 Malaga - Betis
21.30 Valensija - Leganes

Sreda:

19.30 Osasuna - Viljareal
19.30 Barselona - Sporting Hihon
21.30 Selta - Espanjol
21.30 Real Madrid - Las Palmas
21.30 Granada - Alaves

Četvrtak:

20.45 Deportivo - Atletiko Madrid
21.30 Sevilja - Atletik Bilbao

(FOTO: Action Images)


tagovi

EibarEvropaGonzalo EskalanteHeronimo RuljiHuanmiKarlos VelaPedro LeonPrimeraReal SosijedadŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara