""
""

Španci u velikom stilu do četvrtfinala! Srbiju čeka Litvanija ili Hrvatska (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.16. | 01:48

Furija u četvrtfinalu protiv Francuske

Košarkaši Španije ipak će igrati u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i tamo ulaze kao drugoplasirani tim B grupe. Crvena Furija, posle deklasiranja Litvanije, pružila je još jednu odličnu partiju, u poslednjem kolu prve faze pala je Argentina - 92:73 (25:15, 23:20, 23:22, 21:16).

Izabrane vesti

Španiji je to bila treća pobeda na turniru, dok su Gaučosi upisali drugi poraz. Za Argentince ovaj poraz znači da mogu da padnu i na četvrto mesto (ako Hrvatska dobije Litvaniju). U tom slučaju čeka ih duel sa Amerikancima.

Selekcija Španije u četvrtfinalu će se sastati sa reprezentacijom Francuske. Ovaj duel bio je važan i za Srbiju, jer je Argentina imala šansu za osvajanje prvog mesta u grupi da je savladala Španiju, Ovako, srpski košarkaši u četvrtfinalu čekaju pobednika poslednjeg duela između Litvanije i Hrvatske.

Večeras su španski košarkaši, osim u prvih pet minuta, demonstrirali silu i pokazali zašto su među glavnim kandidatima za najvišu plasman u Riju.

Ne računajući tih startnih par minuta, kada su Argentinci poveli sa 8:0 predvođeni Manuom Đinobilijem, sve posle toga pripalo je Španiji.

Jednostavno, Rudi Fernandez i Pau Gasol bili su toliko dobro raspoloženi i orni za igru, da su Gaučosi samo mogli da stanu i gledaju. A zajedno sa njima i više hiljada bučnih argentinski navijača na tribinama.

Od starta drugog poluvremena Španija je uspela da dođe do 20 poena razlike, a tu prednost je manje-više bez problema čuvala do kraja utakmice.

Fernandez je utakmicu završio sa 23 poena, Gasol je dodao 19, dok su Serhio Ljulj i Nikola Mirotić ubacili po 10 poena. Najbolji strelac u Argentini bio je Laprovitola sa 21 poenom, a Đinobili je ubacio 16 poena.

 

 

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaRudi FernandezRio 2016Pau GasolOI Rio 2016.Manu Đinobilikošarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija ArgentineJužna AmerikaEvropaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara