""
""

Spartak se razgoropadio i deklasirao Zenit u Moskvi, Movsisjan het-trik heroj! Novi gol Tošića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.11.13. | 15:02

Tragičar ovog meča definitivno je Hulk, koji je pri vođstvu gostiju od 1:0 promašio penal, a onda je usledila goleada crveno-belih

Zenit možda ima najskuplji tim u Rusiji, ali definitivno ne i najbolji, a to je najbolje pokazao i dokazao moskovski Spartak! U velikom derbiju 16. kola crveno-beli su rasturili tim iz Sankt Peteburga sa 4:2 i tako krenuli u napad na prvo mesto! Apsolutni heroj ove utakmice jeste napadač Moskovljana Jura Movsisjan, koji je postigao het-trik (33, 44, 48), dok je "titulu" tragičara poneo Hulk. Brazilski centarfor jeste postigao gol na utakmici, ali je pri ranom vođstvu svog tima promašio jedanaesterac, drugi u poslednje dve utakmice (bio je neprecizan i protiv Porta), da bi potom usledila goleada domaćina.

Ipak, kao što smo već rekli, prvo su poveli gosti, već u 6. minutu susreta. Mat u tri poteza, asistencija Krišita i rutinska egzekucija Keržakova za 1:0. 

Izabrane vesti

Ubrzo nakon toga usledio je pomenuti promašaj Hulka (19. minut), koji je najavio het-trik Movsisjana. Prvi od svoja tri gola napadač iz Azerbejdžana je postigao glavom, posle kornera koji je izveo Karioka. Drugi je pao posle vrlo snažnog udarca po zemlji, posle očajne reakcije odbrane gostiju, dok se za treći Movsisjan vrlo lepo snašao. Koštin udarac ka golu protivnika je vrlo dobro preusmerio u suprotnu stranu i prevario Lodigina, pa je od tog trenutka bilo jasno da će Zenit doživeti težak poraz.

Hulk se za promašeni jedanaesterac iskupio zoljom koju je poslao iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, ali svima je bilo jasno da bi se rezultat sigurno drugačije kretao da je Brazilac realizovao penal...

Iako je do kraja utakmice bilo nešto manje od pola sata, gosti nisu uspeli da izjednače rezultat, a pitanje pobednika definitivno je rešio Glušakov u 84. minutu meča.

Spartak je sada došao na samo tri boda zaostatka od prvoplasiranog Zenita, koji ima 36 bodova.


CSKA izlazi iz krize i ponovo ulazi u konkurenciju za sam vrh tabele, tačnije u borbu za šampionsku titulu. Armejci su na svom terenu lako izašli na kraj sa Terekom, a posao su završili već posle prvih 45 minuta, kada su imali prednost od 4:0. 

Srpski reprezentativac Zoran Tošić nastavio je seriju golova i sada je već došao do svog petog pogotka u šampionatu. On je golmana gostiju savladao u 20. minutu, kada je povisio na 2:0. Dva puta mrežu Tereka pogađao je Dumbija (drugi put iz penala, prvi put mu asistirao Tošić), a u strelce se upisao i Ignašević.

Počasni gol za goste iz Groznija delo je Ailtona Almeide.

PREMIJER LIGA – 16. KOLO:

Subota:

Tom – Lokomotiva 2:0 (2:0)
/Baškiro 4, Ignatovič 39pen/

Krila Sovjetov – Dinamo 1:2 (1:1)
/Semšov 23 - Denisov 29, Noboa 75/

Nedelja:

Spartak – Zenit 4:2 (2:1)
/Movsisjan 33, 44, 48, Glušakov 84 - Keržakov 6, Hulk 64/

Amkar – Anži 1:0 (0:0)
/Belorukov 83/

CSKA – Terek 4:1 (4:0)
/Dumbija 9, 38pen, Tošić 20, Ignašević 24 - Ailtona Almeida 72/ 

Rubin – Krasnodar 0:1 (0:1)
/Vanderson 75/

Kubanj - Volga 4:0 (3:0)
/Balde 12, 64, Popov 26, Ignatijev 40/

Petak:

Ural – Rostov 1:4 (0:2)
/Gognijev 88 – Džjuba 5, 47, Logašov 11, Kanga 62/

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

EvropaHulkJura MovsisjanPremijer ligaRusijaSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara