""
""

Spisak Italije: Ventura podmladio tim, za sve ima mesta osim za Balotelija

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.16. | 16:02

Kao što je i obećao selektor Azura je pozvao dobar deo mladih snaga

Italijanska reprezentacija prolazi kroz totalnu rekonstrukciju. Selektor Đampjero Ventura je juče najavio da će promeniti prepoznatljivih 3-5-2 kako je Italija do sada igrala kod Kontea u 4-2-4 što je zaštitini znak njegove karijere. Sa reči je danas prešao na dela.

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak je objavio spisak igrača na koje računa za kvalifikacioni duel protiv Lihtenštajna i prijatelsjku utakmiu protiv Nemačćke. Poput Jokaima Leva koji je drastični podmladio tim, i Ventura je rešio da pozove neke mlađe snage kao što je obećao.

Prvi put u tim Azura su pozvani Danilo Kataldi iz Lacija i Mateo Politano iz Sasuola. Ventura je pored dvojice, mladih vezista rešio da u reprezentaciju vrati i Leonarda Pavoletija iz Đenove, Lorenca Insinjea iz Napolija, Davidea Zapakostu iz Torina i oporavljenog Klaudija Markizija. Na spisku nema povređenog Kjelinija.

Poziv u reprezentaciju nije dobio Mario Baloteli iako se fudbalski preporodio u Nici i postiže gol na svih 70 minuta u prvenstvu Francuske. Očekivalo se da Ventura vrati Balotelija u reprezentaciju, ali to se nije desilo...

Golmani: Đanluiđi Bufon (Juventus), Ganluiđi Donaruma (Milan), Matija Perin (Đenova)
Odbrana: Luka Antoneli (Milan), Andrea Barzalji (Juventus), Leonardo Bonući (Juventus), Mateo Darmijan (Mančester Junajted), Matija De Šiljo (Milan), Alesio Romanjoli (Milan), Danijele Rugani (Juventus), Davide Zapakosta (Torino).
Vezni red: Danilo Kataldi (Lacio), Danijele De Rosi (Roma), Klaudio Markizio (Juventus), Marko Parolo (Lacio), Marko Verati (PSŽ), Đakomo Bonaventura (Milan), Antonio Kandreva (Inter), Lorenco Insinje (Napoli), Mateo Politano (Sasuolo)
Napad: Federiko Bernardeski (Fiorentina), Nikola Sansone (Viljareal), Andrea Beloti (Torino), Eder (Inter), Manolo Gabijadini (Napoli), Ćiro Imobile (Lacio), Leonardo Pavoleti (Đenova), Simone Zaza (Vest Hem). 


tagovi

Đampjero VenturaEvropaItalijaJuventusLacioMario BaloteliMateo PolitanoMilanNapolifudbalska reprezentacija Italijereprezentativni fudbalSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara