""
""

Sprema li se to senzacija u Rusiji? Krasnodar se rve sa bogatima i velikima! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.11.14. | 18:47

Klub koji pre šest godina nije ni postojao sada je prvi pratilac Zenita, deli lekcije Moskovljanima i najavljuje borbu za plasman u Ligu šampiona

U ruskom fudbalu se navike teško menjaju. Zna se ko su bogati i moćni i ko se bori za trofeje. “Incidenti” poput veštačkog Anžija su retkost da neki manji klub zapreti velikima. Zenit i Rubin su jedini klubovi koji bacili rukavicu u lice bogatima Moskovaljanima, ali svi oni zajedno imaju ogromne budžete i mogućnost dovođenja skupocenih pojačanja.

Izabrane vesti

Ostatak lige ne može da se nosi sa njima, razlika u kvalitetu je velika, ali čini se da je na pomolu senzacija. U režiji Krasnodara!

Klub koji je osnovan pre samo šest godina počinje da pravi ozbiljne probleme moćnim i bogatim velikanima. U tek trećoj sezoni u Premijer ligi, Krasnodar blista i igra iznad svih očekivanja! U poslednje vreme su u sjajnoj formi i trenutno drže drugu poziciju na tabeli ispred moskovskih velikana CSKA, Dinama, Spartaka, Lokomotive, gradskog rivala Kubanja koji je takođe finansijski moćniji klub, Rubina i Tereka…

Krasnodar trenutno ima samo pet bodova manje od Zenita, a u poslednjih mesce i po dana su pobedili CSKA, Rubin, razbili CSKA sa 4:0, igrali nerešeno sa Zenitom…

Problem su im takozvani manji klubovi, pošto su prosuli bodove protiv Mordovije i Ufe. Da nisu imali ta dva kiksa, sada bi možda bili prvi na tabeli. Poslednja žrtva zeleno-crnih je Terek kojeg su danas savladali u gostima sa 1:0. Gostovanje sa kojeg je teško izvući bodove, Krasnodar je pregrmeo lakše nego što to rezultat govori.

U čemu je tajna Krasnodara? Prema izveštajima iz Rusije, reč je o jednoj od najboljih ruskih omladinskih škola (preko 20 igranaka u gradovima širom zemlje) i fenomenalnoj skauting službi. Takav primer je i strelac današnjeg gola Vanderson. Brazilac kojeg su skauti Krasnodara pronašli u malenom švedskom Gaisu i koji je već postao želja većih klubova. Uz takav tip jeftinih stranih fudbalera, dobru omladinsku školu, treći faktor uspeha je dovođenje iskusnih fudbalera koji su okarakteriani kao višak i potrošen materijal u drugim klubovima. Tako je Krasnodar doveo Arija iz Spartaka, Bistrova iz Zenita, Mamajeva iz CSKA, Marata Izmailova…  Svi oni blistaju u aktuelnoj sezoni, a Izmailov kojeg letos niko nije hteo je sada na pragu povratka u reprezentaciju Rusije!

Sve to zajedno daje sjajne rezultate, pa je Krasnodar ove sezone u tek šestoj sezoni od postojanja kluba uspeo da izbori plasman u Ligu Evrope pošto je u plej-ofu razbio Real Sosijedad. Upao je u “grupu smrti” sa Volfsburgom, Evertonom i Lilom sa kojima trenutno ne može da se nosi, ali za jednog debitanta je ostavio dobar utisak.

Na polovini šampionske trke (završeno je 15. kolo), Krasnodar se mimo svih očekivanja šepuri na drugom mestu na tabeli. Trener ekipe je anonimni beloruski stručnjak Aleg Kononov koji je zartcao cilj da ekipa završi 2014. godinu na drugom mestu (još dva kola do pauze pred prolećni nastavak sezone) i da na kraju izbori plasman u Ligu šampiona. Idealan scenario je da upravo u pomenutom takmičenju Krasnodar svečano otvori novi velelepni stadion koji će biti završen naredne jeseni i koji će imati kapacitet od 36.000 mesta.

Pre nekoliko godina, Krasnodar je pod palicom Slavoljuba Muslina kada su igrali Tubić, Anđelković i Drinčić umeo da bude kost u grlu velikim i bogatijim ruskim klubovima što se smatralo za veliki uspeh. Sitnoj ribi su sada porasli apetiti i postala je ozbiljna pretnja ajkulama iz Sank Peterburga, Moskve, Kazanja… 

Premijer liga, 15. kolo:

Lokomotiva Moskva – Spartak Moskva 1:0 (0:0)
/Kasaev 77/

Rubin – Dinamo Moskva 1:1 (1:0)
/Portnjagin 23   – Džudžak 78/

Terek - Krasnodar 0:1 (0:1)
/Vanderson 18/

Petak:

Rostov – Amkar 1:1 (1:1)
/Bukarov 41p – Gol 11/

Subota:

Arsenal – Ural 1:2 (0:2)
/Maslov 73 - Kozin 45, Smolov 45+2 penal/

CSKA Moskva – Ufa 5:0 (2:0)
/Natho 35, Tošić 41. 56, Dumbija 60, Musa 88/

Mordovija – Zenit 1:0 (1:0)
/Vlasov 29/

Kuban – Torpedo Moskva 1:1 (1:1)
/Balde 34 – Biljaledinov 7/

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaKrasnodarMarat IzmailovPremijer ligaRusijaVandersonVladimir Bistrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara