Srbija pala protiv Švedske pet sekundi pre kraja

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.12.18. | 19:23

Pobedonosni gol za Tri krune dala Dženi Alm

Rukometašice Srbije poražene su u Nantu od Švedske sa 22:21 u drugom kolu A grupe na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, iako su vodile u većem delu utakmice.

Pobedu švedskoj selekciji u pravoj triler završnici donela je Dženi Alm golom pet sekundi pre kraja utakmice. Pokušala je Jelena Stojiljković uz zvuk sirene da osigra bod Srbiji, ali nije uspela.

Izabrane vesti

Posle početne inicijative Šveđanki, srpske rukometašice su relativno brzo došle do rezultatske prednosti. Igralo se uglavnom gol za gol, a Srpkinje su u pojedinim momentima prvog poluvremena imale i po dva pogotka prednosti.

Katarina Krpež Slezak i Sanja Radosavljević u ovom periodu bile su najraspoloženije za igru u redovima srpske ekipe, ali im najbolja švedska rukometašica Izabel Gulden nije dozvolila da se odlepe na više od 13:11 koliko je bilo posle prvog poluvremena,

U nastavku utakmice, kako je vreme odmicalo, tako su Šveđanke preuzimale kontrolu. Četiri minuta pre kraja upravo je Gulden pogotkom donela svojoj ekipi velika dva gola prednosti 21:19, ali je Srbija uspela da uvede meč u neizvesnu završnicu.

Slađana Pop Lazić i Jelena Lavko su vratile Srbiju u potpunosti u meč, a onda su pola minuta pre kraja Šveđanke krenule u odlučujuću akciju koja im je donela pobedu.

EP ZA RUKOMETAŠICE (FRANCUSKA) – 2. KOLO

GRUPA A (NANT)

Nedelja
Poljska - Danska 21:28 (9:11)
Švedska - Srbija 22:21 (11:13)

GRUPA B (NANSI)

Nedelja
Slovenija - Francuska 21:30 (8:17)
Rusija - Crna Gora 24:23 (13:15)

Foto: Reuters


tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeEP rukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara