""
""

Srbija pala u dublu, Britanci vode sa 2:1, odluka pada sutra

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.07.16. | 19:00

Krajinović i Zimonjić nemoćni u okršaju sa Marijem i Inglotom 1:3 (1:6, 7:6, 3:6, 4:6)

Velika Britanija ipak vodi sa 2:1 posle drugog dana obračuna u Dejvis kupu koji se igra na Tašmajdanu. A lepo je počelo, Dušan Lajović je ubedljivo savladao Džejmsa Vorda sa 3:0 (6:1, 6:3, 6:2) u prvom duelu današnjeg programa, ali su naši teniseri u dublu zabeležili neuspeh.

Izabrane vesti

Džejmi Mari i Dominik Inglot bili su mnogo bolji od Filipa Krajinovića i Nenada Zimonjića koje su za nešto više od dva i po sata savladali sa 3:1 (6:1, 6:7, 6:3, 6:4). U prvom setu potpuno su počistili domaćine sa terena, a za nešto manje od pola sata Britanci su stigli do ekspresne prednosti. 

Veliku borbu gledali smo u drugom setu gde nijedan rival nije dozvolio brejk protivniku, pa smop dogurali do taj-brejka. Tamo se srpski dubl mnogo bolje snašao i pobedom od 7:2 stigao je do izjednačenja. Izgledalo je u tim trenucima da se Filip i Nenad vraćaju u meč, držali su se u trećem setu sasvim dobro, ali je onda u finišu došlo do opuštanja, koje su Britanci kaznili.

Mari i Inglot su napravili brejk u osmom gemu za 5:3, a do kraja su ga na svoj serevis rešili u svoju korsit sa 6:3 za 2:1. Srpski par nije mogao ništa ni u trećem setu. Već na startu Britanci su napravili brejk koji su do kraja umešno pretvorili u rutinski trijumf od 6:4 za konačnih 3:1.

Dakle, posle drugog dana Britanci imaju prednost od 2:1, a odluka o pobedniku ovog okršaja Dejvis kupa pašće sutra kada su na programu preostala dva meča. Prema ranijem rasporedu, najpre se sastaju Lajović i Edmund i taj meč je zakazan za 15 časova, dok posle njih treba da se sastanu Tipsarević i Džejms Vard, ali će taj meč početi kasnije u zavisnosti od završetka prvog. Naravno, selektori imaju pravo izmena u poslednjem trenutku.

(FOTO: Star sport)  


tagovi

Velika BritanijaSrbija Dejvis kupSrbijaNenad ZimonjićFilip KrajinovićDžejmi MariDejvis kup tim SrbijeDejvis kupatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara