"Novak slavi trijumf sa meksičkim navijačima"
"Novak slavi trijumf sa meksičkim navijačima"

Srušen Toranj iz Tandila - Novak preokrenuo protiv Del Potra u Akapulku

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.17. | 10:35

Srbin i Argentinac odigrali još jedan nezaboravan susret koji je naš as nakon gigantske borbe dobio rezultatom 4:6, 6:4, 6:4. U četvrtfinalu na supertalentovanog, ali prilično nezrelog Kirjosa

Novak slavi trijumf sa meksičkim navijačimaNovak Đoković je u drugom kolu turnira u Akapulku uspeo da nakon preokreta i velike borbe savlada velikog rivala i prijatelja, Huana Martina Del Potra. Borba koja je trajala čak dva sata i 38 minuta do u sitne sate pred prepunim i naravno pretemperamentnim gledalištem završena je pobedom našeg asa od 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:4.

Srbin se nalazio veoma blizu petog poraza u 16 mečeva sa visokim Argentincem, pošto je u trećem setu imao brejk manjka i gubio sa 4:3. Drugi reket sveta je ipak nekako uspeo da se izbori i da bukvalno umori i istroši Tornja iz Tandila i tako mu se donekle osveti za šokantan poraz u prvom kolu prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Izabrane vesti

„Ne mogu da verujem da je stadion ovako pun i glasan u 1.00 ujutru! Kao i uvek kada igram sa Delpom poslednjih godina, mečevi su veoma neizvesni i svako može da pobedi. Veoma sam srećan i ponosan zbog ovog trijumfa, tako da neću ni da razmišljam o protivniku u četvrfinalu. Bio sam veoma blizu poraza, posebo kada sam izgubio srevis u poslednjem setu, a protiv igrača kao što je Huan, to je veliki problem. Nekako sam ipak uspeo da iskontrolišem emocije i da ga pritisnem“, izjavio je Đoković nakon meča.

U četvfinalu Novaku na nišanu stoji jedan od najvećih, ako ne i najveći talenat svetskog tenisa, Nik Kirjos. Mladi Australijan, poznat po specifičnom temperamentu i ponašanju i Srbin se nikada do sada nisu sastali, a pobednik ovog meča ide na boljeg iz susreta Tim – Kveri.

 

 

Parovi četvrtfinala:
Novak Đoković – Nik Kirjos
Dominik Tim – Sem Kveri
Marin Čilić - Stiv Džonson
Rafael Nadal - Jošuhiko Nišioka 

(foto: Action Images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićMeksikoJužna AmerikaHuan Martin Del PotroArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara