""
""

Šta ima novo u Dortmundu? Jedna dobra i jedna loša vest

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.16. | 10:46

Red zadovoljstva, pa red brige za Tomasa Tuhela

Pomešana su osećanja navijačima Borusije iz Dortmunda ove subote. U razmaku od samo nekoliko sati najpre ih je obradovala jedna, a zatim zabrinula druga vest koja se tiče i te kako uticajnih igrača za ambicije njihovog kluba.

Najpre, o lepom. Julijan Vajgl, koji se fino razvija pod rukovodstvom Tomasa Tuhela, dobiće novi ugovor. Mladi vezista, koji je prošlog leta stigao na Vestfalen iz Minhnea 1860 i na prečac oduševio navijače i struku može da vežba potpis, pošto rukovodioci planiraju da ga za dobre partije nagrade produžetkom saradnje.

Izabrane vesti

NOVO! NOVO! NOVO! Mozzartbet.com promenio dres!

Tome u prilog idu i reči sportskog direktora Milionera, Mihaela Corka.
Želimo da ga vežemo za Borusiju dugotrajnim ugovorom, s tim da nećemo žuriti, jer znamo da je Julijan ovde zadovoljan“, rekao je Cork.

Vajgl ima 21 godinu, aktuelni ugovor sa Borusijiom važi do 2019, međutim klub želi da ga zadrži bar još dve. I da mu ponudi daleko bolje finansijske uslove, pa će tako plata sa sadašnjih 1.500.000 evra po sezonu skočiti na čak 4.000.000 što će mladog reprezentativca Nemačke učiniti jednim od plaćenjih igrača u ekipi.

Borusija se suočasa sa saznanjem da je jedna od njenih bitnih šrafova Gonzalo Kastro ispao iz stroja. Kako sad stvari stoje, u narednih mesec dana neće moći da računa na centralnog vezistu, čije su partije s početka sezone izuzetno uticajne na rezultate.

Detaljnim pregledima utvrđeno je da je Kastro na meču sa Bajerom iz Leverkuzena, u minulom kolu Bundeslige, pretrpeo povredu primicača i da ga čeka znato duža pauza nego što se u prvi mah činilo. Zasad je izvesno da će strelac tri i asistent za još šest golova od poečtka sezone propustiti prvenstvene duele sa Hertom, Ingolštatom, Šalkeom i Hamburgom, susret sa Union Berlinom u Kupu Nemačke, ali i dvomeč sa Sportingom iz Lisabona u okviru Grupe F Lige šampiona.

Trebalo bi da bude spreman za veliki derbi sa Bajernom na Vestfalenu 19. novembra.

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaJulijan VajglGonzalo KastroEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara