"Saša Marjanović, najbolji igrač Radničkog minule sezone"
"Saša Marjanović, najbolji igrač Radničkog minule sezone"

Šta je dobio Partizan sa Sašom Marjanovićem? Četiri u jedan - organizacija, prekid, šut, golovi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.06.16. | 18:29

Posle više od deset godina crno-beli vratili svoje dete koje bi trebalo da zameni Darka Brašanca u veznom redu

Saša Marjanović, najbolji igrač Radničkog minule sezoneZaobilaznicom do Zemunela. Na stazu kojom su minulih godina hodali igrači poput Saše Markovića, Stefana Šćepovića, Tomislava Pajovića i Petra Škuletića, danas je zakoračio Saša Marjanović, u pokušaju da ubedi druge i sebe da je fudbaler za - Partizan.

Ofanzivni vezista Radničkog potpisao je dvogodišnji ugovor sa crno-belima, koji su ga se još 2004. dok je bio omladinac, odrekli, zbog čega je morao, poput navedenih prethodnika, da se dokazuje na drugim adresama. Kad je to uspeo u svom gradu - a kažu da je to najteže - zaradio je povratnu kartu za klub u kome se ne priznaje ništa manje od pobeda.

Izabrane vesti

Rođeni Nišlija uverava da je spreman za najveći profesionalni izazov u karijeri.
Radostan sam što sam ponovo na mestu gde sam igrao u mlađim kategorijama. Pogotovo mi je drago što se moje ambicije poklapaju sa namerama crno-belih, a tiču se plasmana u grupnu fazu Lige Evrope i osvajanja trofeja u Srbiji“, precizirao je želje u razgovoru za MOZZART Sport Saša Marjanović (28).

Zamena uloga: Marjanović će igrati na mestu BrašancaKako sad stvari stoje, trebalo bi da bude zamena Darku Brašancu u veznom redu osvajača srpskog kupa, s obzirom da je povremeni reprezentativac planiran za prodaju na početku poslednje godine ugovora. A da je Marjanović projektovan da igra možda i bliže golu. Kao što je radio u poslednjoj sezoni u dresu Radničkog. Njegovoj najefikasnijoj u karijeri.
Sve to što vi kažete primetili su i analizirali ljudi iz Paritzana. Trener Ivan Tomić mi je nagovestio da me u organizaciji igre vidi malo „niže“, bliže veznom redu, samim tim i odbrani, ali da mi neće uskratiti prostor u napadu. Imao bih tu slobodu da delujem iza špiceva, pojavim se na tzv. drugu loptu, poput mandata na Čairu“.

Česta scena u sezoni 2015/2016Ko god je gledao Marjanovića, još pre deset godina kad je nosio dres Čukaričkog, kazaće da je u pitanju igrač „plemenitog kova“, koji je u međuvremenu uspeo da nadogradi sebe i postane lider tima, od čijih šuteva s distance bi Paritzan mogao da ima korist. Naročito usled saznanja da mu je takav igrač nedostajao od rastanka sa Nikolom Drinčićem.
Nadam se da ću i na tom planu biti uspešan u Partizanu. Pobrojali ste karakteristike za koje verujem da mogu da doprinesem ekipi. To su organizacije igre, izvođenje prekida, šut van kaznenog prostora. Zašto ne i gol? To se u Partizanu traži, nadam se da ću podići nivo igre crno-belih“.

Protiv Radnika, kad je postigao pet golovaSaša Marjanović je bukvalno eksplodirao u tek završenoj sezoni. Bio je ubedljivo najbolji igrač Radničkog, postogao je 12 golova, zabeležio tri asistencije i ti podaci nesumnjivo pokazuju da je fudbaler koji zaslužuje pažnju. Za medijsku se sam izborio u plej-ofu, postigao je pet komada protiv Radnika, zatim još dva na gostovanju Čukaričkom, pa pobedonosni u sudaru baš sa Partizanom.
Posle takvih partija imao sam poziva sa svih strana, četiri ponude na stolu, ali nijedna nije bila dovoljno atraktivna da bih rekao „ne“. Onda se pojavio Partizan i tu dileme nije bilo. Razmišljao sam porodično. I patriotski. Ipak je ovo naša zemlja, neću da bežim iz nje pošto-poto, može i u Srbiji lepo da se živi i razvija u sportskom smislu“.

Pitanje je, samo, dokle. Tačnije, šta može Partizan posle ne baš pohvalne rezultatske sezone, u kojoj je ostao bez titule, a pred početak nove je ophrvan organizacionim problemima, jer se još ne zna ko će voditi klub.
Čitam, pratim, vidim šta se dešava, ali nije moje da u tome učestvujem. Nadam se samo da će se odnosi u i oko Humske izgladiti, da će u Humskoj biti mir. Omogućilo bi to i lakšu realizaciju sportskih ciljeva, siguran sam da možemo do trofeja i do Lige Evrope. Uostalom, na terenu je 11 na 11, a na njemu Partzan može da parira svima“, uveren je Saša Marjanović, uz doskorašnjeg saigrača Petra Đuričkovića, prvo pojačanje Partizana ovog leta.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša MarjanovićRadnički NišFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara