Šta večeras iz NBA na tikete? Jokić u plus, ali će i Kanter preko njega u plus

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.05.19. | 16:31

Red je na Tejtuma da proradi, a Lopez i Heris bi trebalo da idu u minus

Kuva se kuva u NBA ligi. Druga runda plej-ofa je došla do trećih utakmica, a danas imamo na rasporedu dva duela u kojima je rezultat u seriji 1-1. Nama je svakako zanimljivija serija između Denvera i Portlanda u kojoj su Nikola Jokić i društvo odigrali fantastičnu prvu utakmicu, da bi posle toga upali u šutersku rupu i dopustili Blejzersima da naprave brejk. Između ovih protivnika nema nikakvih tajni, a treneri do sada nisu pravili veća prilagođavanja pa bi to možda moglo da se dogodi večeras. Ipak, obe ekipe su generalno i zadovoljne svojim prvobitnim planom pa bi na neke promene mogli da čekaju do četvrte utakmice.

U seriji između Bostona i Milvokija smo promene već videli. Seltiksi su uništili Bakse u prvoj utakmici fantastičnim pritiskom na Janisa Adetokumba koji je u drugoj utakmici bio dosta staloženiji i razigravao je saigrače koji su bili jako „vrući“ i došli su do dosta finih pogodaka spolja i izjednačenja serije. Sigurni smo da trener Bostona Bred Stivens priprema nešto i za večerašnju utakmicu, a kako je sa druge strane još jedan genijalac, Majk Badenholcer, ova utakmica obećava neizvesnost i spektakl.

Izabrane vesti

DŽEJSON TEJTUM (broj poena (15,5), tip više, kvota 1,85)

Tejtum se prošle godine u plej-ofu, kada je Boston imao velikih problema s povredama, nametnuo kao ponajbolji igrač tima, a tokom ove sezone se ustalio kao važna karika Seltiksa. Međutim, u prve dve utakmice protiv Milovkija, Tejtum je ušao u veliku šutersku krizu, pa je ukupno postigao tek devet poena uz šut 4/17. To ne može da se nastavi, a ako se zna da je u seriji protiv Indijane prosečno uzimao 14,3 šuteva i ubacivao 19,3 poena, onda se opklada na više čini jako logičnom.

BRUK LOPEZ (broj poena (10,5), tip manje, kvota 1,85)

Centar Baksa nije faktor u ovoj utakmici. Ne može Lopez da postigne toliko trojki da bi naterao Boston i Ala Horforda da promene defanzivni pristup prema njemu, a u odbrani nikada nije bio značajan. Trener Majk Badenholcer ga i dalje drži na oko 25 minuta, ali bi to moglo da se smanji ako Lopez ne uđe u neku strašnu šutersku seriju. Milvoki izgleda bolje bez njega na parketu.

GERI HERIS (broj poena (13,5), tip manje, kvota 1,85)

Geri Heris je najveći problem Denvera i trenera Majka Melouna. U prve dve utakmice protiv Portlanda je imao 36,7% šuta, a kako nije briljirao ni u seriji protiv San Antonija, posebno u poslednjih pet utakmica te serije, očigledno je da je u šuterskoj krizi. Večeras Portland igra doma, imaju ugodnih 1-1 i pritisak će biti na Denveru, a nekako nam se čini da Heris ne može da se iznese ovu seriju.

ENES KANTER (broj poena (15,5), tip više, kvota 1,85)

Nikola Jokić ima dobru napadačku seriju protiv Portlanda, ali u odbrani ne izgleda dobro. Enes Kanter uredno postiže svoju kvotu, a u ove dve utakmice je imao prosek od 20,5 poena uz šut od 64,3%. Odigrao je Turčin i par dobrih partija protiv Oklahome, a kako se od pre zna da on može biti napadačka opasnost, tako mislimo da bi i danas mogao da se osladi poenima.

NIKOLA JOKIĆ (broj poena 24,5), tip više, kvota 1,85

Napisali smo da je Kanter dobar kandidat za "plus" jer će igrati protiv Jokića koji nije poznat po svojoj odbrani. Ali i naš košarkaš igra odlično u napadu - kao da mu je bila potrebna ona prva utakmica protiv San Antonija da se oslobodi pritiska plej-ofa. Nakon toga Jokić igra praktično na ol-star nivou i teško ga je izbeći u igri na više poena. Portland se još nije odlučio na češću pomoć Kanteru u čuvanju Jokića, a dok se to ne dogodi, srpski košarkaš će trpati svoje.

PIŠE: Emir FULURIJA 

(FOTO: Reuters)


tagovi

sportsko klađenjeEnes KanterNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara