"Stepanović"
"Stepanović"

Stepanović: Radnički je moja šansa da postanem selektor Srbije

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.07.14. | 10:00

“Svi timovi koje sam trenirao bili su u vrhu po datim golovima, voleo bih da tako bude i ovde", rekao je trener Nišlija

StepanovićDragoslav Stepanović ponovo u srpskom fudbalu! Posle Čukaričkog i Vojvodine, iskusni stručnjak je seo na klupu Radničkog iz Niša i bez problema poručio da mu je ovo šansa da ispuni svoj cilj i postane selektor Srbije.

Stepanović je prvo održao sastanak u svlačionici sa igračima, a potom je ekipa odradila trening na glavnom terenu Čaira.
“Voleo bih da budem nacionalni trener i ovo jedna šansa da ostvarim i taj cilj. Radnički me emotivno podseća na neke dane, bele dresove sa zvezdom petokrakom. Ovde sam igrao mnogo puta, ali sam uzeo malo bodova. Tradicija je jedna velika stvar koja drži jedan klub i zove navijače i sponzore da dođu. Čini mi se da je i grad i klub u stanju da napravi i ponovo vrati Radnički gde je bio”, rekao je Stepanović, a prenose Južne vesti.

Izabrane vesti

Stepanović, koji je pre dolaska u Niš imao bliski susret sa koralnom zmijom u dvorištu svoje kuće u Nemačkoj, imaće priliku da se detaljnije upozna sa ekipom koja će 18. jula otići na pripreme na Zlatibor.
“Najmanji problem mi je da upoznam igrače, mogućnosti su danas velike, svaki klub ima snimljene utakmice, a imamo ovde i grupu trenera koji su radili sa njima. Stalno čitam novine, gledam utakmice, tako da će mi biti najmanji problem da upoznam protivničke igrače, ali mi je najvažnije da prvo upoznam svoje. Ko upozna svoje igrače, on može da uradi sa njima šta želi. Tada bi mogao da računa na uspeh i pobede”.

O eventualnim pojačanjima Stepanović kaže da mu je plan da prvo porazgovara sa igračima koji su već u klubu.
“Kada vidimo tu situaciju i dogovorimo se sa tim važnim igračima koji su ovde već sezonu ili dve, onda možemo da planiramo jer prelazni rok traje dva meseca. Imaćemo dosta vremena da vidimo, danas ima više igrača nego para na tržištu”.

Poznato je da Stepanović preferira napadačku igru, a toga će se držati i u Radničkom.
“Svi timovi koje sam trenirao bili su u vrhu po datim golovima, voleo bih da to bude i ovde. Gledalac dolazi da vidi golove i pobede, a sa golovima koje daš ti skidaš i onu odgovornost sa odbrambenih igrača i celoga tima. Kada god se lopta igra unapred i kada se lopta donosi do šesnaesterca i šutira na gol, protivnik ima više problema da vas zaustavi”, poručio je Stepanović

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaRadnički NišDragoslav Stepanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara