"Nolito u dresu Španije"
"Nolito u dresu Španije"

Stigla i fotka sa šalom: Nolito Sitijev, uzeo “devetku“ Valerija Božinova

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.16. | 09:35

Ugovor potpisan na četiri godine

Nolito u dresu ŠpanijeNajal Kvin, Pol Dikov, Paulo Vončop, Endi Kol, Emil Mpenza, Valeri Božinov, Emanuel Adebajor, Alvaro Negredo, pa sezona pauze i od danas - Nolito! Iako nije baš klasičan špic, doskorašnji napadač Selte zadužio je dres sa brojem devet na leđima nakon što je jutros i zvanično potpisao četvorogodišnji ugovor sa Mančester Sitijem.

Transfer je vredan 18.000.000 evra koliko je Siti morao da plati Selti ne bi li isplatio otkupnu klauzulu za igrača koji je tokom tri sezone u Vigu odigrao 103 utakmica i postigao 39 golova.

Izabrane vesti

Nolito će na Etihadu obnoviti saradnju sa Pepom Gvardiolom, iako je, dok su zajedno bili u Barseloni, uglavnom bio u drugom planu. Tačnije u drugom timu Barse. Ipak, očigledno je da su se rastali u dobrim osnosima. Uostalom, Blaugrana je Nolitu nudila petogodišnji ugovor, ali on nije želeo da ostane s obzirom na malu minutažu.

Ispostavilo se da je povukao pravi potez. Sada je vreme da je i naplati.
"Pep Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svetu. Zna mnogo, pomoći će mi da napredujem i izvući će najbolje iz mene", kratko je rekla nova Sitijeva "devetka".

Inače, kad smo već kod Sitija, moramo da primetimo da je marketinški tim Građana i ovaj put ispunio očekivanja. Naime, Mančester Siti je klub koji ima možda i najbolje klipove na Jutjubu, ozbiljno se bavi društvenim mrežama, a i danas se potrudio da navijačima na najbolji način dočara koga je to klub doveo.

Pa smo tako saznali da Nolito dolazi iz radničke porodice, da je sa 13 godina honorarno radio u mesari, te da je njegova baka imala 11 dece zbog čega novi igrač Sitija ima više od 30 braće i sestara. Možda delom i zbog toga prilično je skroman, na treninge u Vigu je - primera radi - išao minijem.
"Plaćaju nas dosta, ali najveće zadovoljstvo je kad vidiš da si igrom usrećio ljude. To ne može da se kupi... Uostalom, jednog dana će se sve ovo završiti i želim da tog dana budem normalan čovek", pojašnjava Nolito.

 


tagovi

ŠpanijaSeltaPremijer ligaNolitoMančester Sitiletnji prelazni rok 2016EvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara