"Valeri Božinov"
"Valeri Božinov"

Stiže redovna mušterija, Božinovu se vraća partner u napadu: Valjda će večeras da uđe sve što nije u Novom Sadu

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.12.16. | 11:02

Javor dolazi u Humsku (18 časova) osokoljen serijom od pet pobeda

Valeri BožinovOsim Mladosti iz Lučana (devet pobeda na isto toliko međusobnih susreta), te svežih članova elitnog ranga (Radnika, tri trijumfa i remi, odnosno Bačke, jednom 0:0, drugi put 1:0), jedini preostali klub Superlige koji nikad u istoriji nije savladao Partizanove fudbalere u zvaničnoj utakmici je – Javor.

Iz 22 pokušaja Ivanjičani su uspeli tek pet puta da odole naletima Parnog valjka (triput u Beogradu), što ukazuje na to ko je favorit u 19. kolu aktuelnog prvenstva (18 časova, TV Arenasport). Pogotovo ako se zna da su na Topčiderskom brdu crno-beli od 23. aprila do danas odigrali 15 utakmica i pretrpeli samo jedan poraz (12 trijumfa, dva remija).

Izabrane vesti

Susret poslednjih finalista Kupa Srbije (11. maja u Gornjem Milanovcu Parni valjak slavio 2:0) nestrpljivo čeka Valeri Božinov, napadač domaćeg sastava, uveren da je vreme da izađe iz golgeterske krize, u koju je upao posle dva pogotka Žarkovu, a koja se očitala u činjenici da na narednih pet mečeva nijednom nije zatresao mrežu.
Sve se vrati pre ili kasnije, ako radiš dobro. A ja hoću da radim i više i kvalitetnije, baš sam to i rekao treneru da bi trebalo da ostanem i posle treninga da radim dodatno kako bih podesio nišanske sprave. To što nije ušlo protiv Napretka i Vojvodine valjda će danas kada na naš stadion dođe Javor“, nada se bugarski špic u izjavi za Večernje novosti.

--->>> MOZZART kvote 2707: Partizan - Javor 1 (1,20), X (5,80), 2 (13,00)

Božinov je ove sezone postigao pet golova u prvenstvu, (poređenja radi, lane 18), a učinak bi mu svakako bio bolji da u mečevima sa Napretkom i Vojvodinom nije promašio zbirno pet zicera. Nekada je takve šanse lako pretvarao u pogotke...
Mnogo žalim za propuštenim prilikama, ipak, vreme ne mogu da vratim. Za razliku od prethodnog perioda sada mnogo češće ulazim u prilike, međutim, lopta me ne sluša, neće u gol. Kod te prve prilike (u Novom Sadu, op. au) Leo mi je dao sjajnu loptu, a ja sam loše šutnuo, dok sam kod druge sve uradio fudbalski i isprečila se stativa. Ne ide da tražim nekakvu srž problema, fudbal je to, moram da ostanem hladne glave i pogodim sledeći put“, dodao je Božinov.

Uroš ĐurđevićIskusnom napadaču bi put do protivničkog gola trebalo da bude olakšan večeras, je se u ekipu Marka Nikolića vraća Uroš Đurđević. Kapiten mlade reprezentacije Srbije odradio je kaznu zbog isključenja protiv Kruševljana, što znači da će se crno-beli vratiti oprobanoj formaciji 4-4-2, uz napomenu da bi mesto u odbrani posle suspenzije trebalo da zauzme talentovani štoper Nikola Milenković.

Milovan MilovićKopmpletan je i Javor. Oran, takođe. Ivanjičani su u seriji od pet prvenstvenih pobeda, međutim, taj niz pozitivnih rezultata nikog u taboru mladog trenera Miloša Veselinovića nije opio. Naprotiv, stiče se utisak da tim iz grada pod Golijom zna gde mu je mesto.
Jurimo pobedu u poslednja tri kola, jer nam je bitna zbog borbe za opstanak. Već smo fizički istrošeni, 19. je kolo, ali je sigurno da ćemo odigrati meč u granicama sopstvenih mogućnosti. Ozbiljno shvatamo i ovu utakmicu, u suprotnom nam se ne piše dobro. Pokušaćemo da nađemo nedostatke koje Partizan ima u igri, sprovedemo sve što smo radili minulih sedmica. Nadam se da ćemo uspeti da igru podignemo na nivo dovoljan da se suprotstavimo crno-belima, možda i napravimo iznenađenje“, obrazložio je u izjavi Sportskom žurnalu kapiten Javora, Milovan Milović.

Očekivani sastavi...

Partizan: Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Jevtović, Everton, A. Stevanović, Leonardo - Božinov, Đurđević.

Javor: Đogatović - Terzić, Milović, Karišik, Amanović - Tomanović, Đokić, Cvetković - Eliomar, Bjedov - Gafurov.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Valeri BožinovUroš ĐurđevićSuperligaSrbijaFK PartizanMilovan MilovićJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara