"Zoran Stojadinović"
"Zoran Stojadinović"

Plakaće Zvezda za Garidom...

Vreme čitanja: 5min | ned. 30.06.13. | 14:40

Tvrdi Zoran Stojadinović i dodaje da Kokeza već u ponedeljak ide po Ninkovića, te da su crveno-beli na pragu dogovora sa Kovačevićem i Omegom

Zoran Stojadinović(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije)

Prvi takmičarski izazovi opasno su se primakli, a svi u upravi Crvene zvezda saglasni su da su ekipi neophodna pojačanja. Sportski direktor Zoran Stojadinović, koji se rve sa besparicom u Ljutice bogdana, priznaje da mu nije lako, ali je i dalje optimista i uveren da će uspeti da oformi ekipu kadru da napadne titulu i plasman u Ligu Evropa.

Izabrane vesti

Preduslov je, ipak, da ne bude novih neplaniranih odlazaka, a sve pristalice crveno-bele boje najviše se pribojavaju prodaje Luke Milivojevića.
Lično bih voleo da ostane. Ne želim mu da ne ode i reši egzistenciju, ali se potajno nadam da neće otići“, kaže Stojadinović u razgovoru sa izveštačima sa priprema Zvezde u Sloveniji, a na pitanje da li je takav rasplet i realan odgovara:
Dosta realan. Da se ne lažemo, dobro bi nam došle te pare, a milim da u ovom trenutku možemo da za Milivojevića dobijemo između dva i po, tri, pa možda i tri miliona i dvesta hiljada evra. Već sam rekao, pa su me posle prozivali da na igrače gledam kao na roblje, da su Luka i Darko Lazović Zvezdini kapitalci. E sad, Luka nam treba i u igračkom smislu... Na raskrsnici smo i treba da izaberemo kojim ćemo putem ići“.

Izabere li uprava kluba da proda Milivojevića Zvezdi će biti potrebna i zamena, a teško da će u ovakvoj finansijskoj situaciji uspeti da dovede igrača istog kalibra?
Pričali smo već o Aleksandru Kovačeviću i blizu smo da završimo taj posao. Aca je profil igrača kakav nam je potreban čak i ako Luka ostane. Za ostalo... Videćemo“.

“DAN(I) D“

Miloš NinkovićU idealnoj varijanti dakle – Kovačević stiže, Milivojević ostaje, kao i kapiten Nenad Milijaš (“malo je verovatno da će tu biti neki drastičnih promena, jer je njegova želja da ostane“, rekao je Stojadinović), a podršku dobijaju i u vidu Miloša Ninkovića, verovatno najveće želje Zvezdinih navijača?
Ponedeljak je ’dan D’. Slaviša Kokeza putuje u Beograd na pregovore sa Ninkovićem i tada ćemo preseći.    Ninković je dečko bio vrlo korektan i odmah nam rekao da hoće da dođe, ali da želi prvo da sačeka da vidi kakav ćemo tim da napravimo, da li će biti sposoban da juri titulu i napravi nešto u Evropi“.

Na stranu navijačke sklonosti, ipak, Zvezdi trenutno najviše gori na pozicijama štopera.
Centralni defanzivci su nam potrebni kao hleb“, priznaje Stojadinović, i dalje razočaran zbog propadanja pregovora sa Dosom Žuniorom.
Takav se igrač za tu tržišnu vrednost teško nalazi. Možda smo i mi opet malo krivi jer pričamo o tome mesec dana, čekamo neki pravi momenat i nikako da shatimo da više niko ne čeka ni Zvezdu ni bilo koga. Mora brzo da se reaguje. Žao mi je. Igrački bi Dosa bio fenomenalno rešenje u odnosu na pare koje bismo dali“.

Međutim, primer Dose Žuniora je još jedan dokaz da rukovodioci Zvezde imaju i te kako različita shvatanja o vođenju kluba.
Gledao sam kasete Dose i još 50 drugih igrača i on mi se najviše dopao. Stupili smo u kontakt, (bivši trener Crvene zvezde Rikardo) Sa Pinto nam je mnogo pomogao, pošto su obojica Portugalci. Kada je Dosa čuo za Sa Pinta odmah je stopirao razgovore sa Legijom... Da smo tada reagovali to bi bilo završeno… Ovako, Sa Pinto je otišao, Dosa ga je zvao i pitao zašto, a Rikardo mu je rekao jednu veliku istinu i objasnio mu šta se dešavalo u prethodna tri meseca u Zvezdi”, jada se Stojadinović, koji sada mora da juri nova rešenja.

Jedno, ali iznuđeno, već je pronađeno.
Sa Robertsom Omegom smo se dogovorili, ali neće on dolaziti ovde. On je jedan štoper, a idemo na bar još jednog, možda i dvojicu, iako su nam potrebna čak i trojica. Ovaj prvi… stranac je u pitanju”.

“GARIDO JE NE SAMO IGRAČ ZA ZVEZDU, VEĆ I ZA VEĆE KLUBOVE”

Luis Garido i Predrag LukaSasvim druga situacija u napadu, jer Slaviša Stojanović na raspolaganju ima čak petoricu čini se sasvim korektnih igrača – Abiolu Daudu, Ognjena Mudrinskog, Đorđa Rakića, Stefana Mihajlovića i mladog Nikolu Đorđevića.
Najbolji će igrati. To su slatke muke. Bolje da ih ima pet nego kao na mestu štopera nijednog. A ako bude gužva uvek možeš da prodaš recimo Daudu ili Mudrinskog za te pare koje se očekuju”.

Kad smo već kod odlazaka, hajde da se poslednji put prisetimo Luisa Garida, igrača zbog kojeg su Stojadinovića mnogi kritikovali govoreći da je snizio cenu Luki Milivojeviću, oterao Srđana Mijailovića iz kluba, pa i Aleksandra Pantića. A da pritom reprezentativac Hondurasa nije ni ostao u Zvezdi.
Kako komentarišem to? Hajde ovako. Igrači su, barem tako kažu, podneli zahteve za raskid ugovora iz sportskih motiva. Zbog neigranja. I normalno je da su kritike išle na adresu trenera i sportskog direktora. I šta sada? Trener je otišao, zašto neko ne povuče tužbu i pokuša da se izbori za svoju minutažu? Ako je već iz sportskih motiva podneo taj zahtev? Time je sve rečeno. Ali, svako priča priču koja mu odgovora. A o tome kakav je igrač Garido, mislim da ćemo tek za dve godine videti koliko smo pogrešili što ga nismo potpisali. Čvrsto stojim iza toga da je Garido  ne samo igrač za Crvenu zvezdu, već i za veće klubove”, kategorički će Stojadinović.

I za kraj jedno više retoričko pitanje o mogućnosti koju su pominjali nepopravljivi optimisti – povratak Dejana Stankovića u Ljutice Bogdana?
Nije tajna da sam pričao sa Dekijem još pre nego što se rastao sa Interom, ali mi je i tada rekao da mu je Fjorentina prioiret, jer se znalo za njeno interesovanje. Međutim, ostavio je poluodškrinuta vrata i rekao da bi voleo da odigra makar još šest meseci ili sezonu u Crvenoj zvezdi i ovde završi karijeru. Posle se nismo čuli, jer vidim da je završio posao sa Violom”, pojašnjava Stojadinović.

Sve vesti vezane za pripreme naša dva najveća kluba možete pogledati u našem SPECIJALU.

 

(FOTO: MN Press, Star Sport - Srđan Stevanović)


tagovi

FK Crvena zvezdaGaridoLuka MilivojevićMiloš Ninkovićpripreme 2013Roberts OmegaSrbijaSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara