"Peđa Stojaković, Vlade Divac i Dag Kristi"
"Peđa Stojaković, Vlade Divac i Dag Kristi"

Stojaković prognozira: Bogdanović bi se fantastično snašao u NBA ligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.13. | 16:03

"Bila bi izuzetna čast da moj dres stoji pored opreme Vlade Divca i Krisa Vebera. Imali smo sjajnih šest godina, u kojim smo uspeli da jedan od najgorih klubova učinimo jednim od najboljih u kratkom vremenskom periodu", rekao je jedan od najboljih evropskih trojkaša u NBA ligi

Peđa Stojaković, Vlade Divac i Dag KristiU srca svih košarkaških poklonika sa naših prostora ušao je tiho i gotovo da nikada nije izašao. Zbog njega i "srpskog" Sakramenta navijali smo budilnike kako bi nas u pola noći podsetili da treba uključiti TV i diviti se košarkaškom umeću kalifornijskih Kraljeva. Peđa Stojaković, jedan od najvećih evropskih trojkaša u NBA ligi danas uživa sa svojom porodicom na relaciji Atina - Majami i pomalo prati dešavanja u igri koja mu je donela večnu slavu. U intervjuu za portal talkbasket.net Stojaković je izdvojio malo vremena i otkrio nekoliko vrlo interesantnih detalja, a prvi se odnosi na priču o mogućem povlačenju njegovog broja u Sakramentu.
"Iskreno, još uvek ništa ne znam po tom pitanju. Za mene bi to značilo mnogo, jer sam toliko truda uložio za taj klub. Bila bi izuzetna čast da moj dres stoji pored opreme Vlade Divca i Krisa Vebera. Imali smo sjajnih šest godina, u kojim smo uspeli da jedan od najgorih klubova učinimo jednim od najboljih u kratkom vremenskom periodu", rekao je Stojaković.

Peđa je tokom karijere dva puta osvajao titulu najboljeg trojkaša tokom Ol-star vikenda, po čemu je najbolji od svih evropskih košarkaša. Iako se vremena menjaju, on smatra da je teško očekivati da će bilo ko taj uspeh ponoviti.
"Od evropskih košarkaša verovatno niko nikada neće ponoviti to", kratko je rekao Stojaković.

Izabrane vesti

U karijeri uspeo je da osvoji i jedan šampionski prsten, sa Dalasom u poslednjoj sezoni karijeri (2011). 
"To je posebna priča. Imali smo veliki broj igrača koji su bili na zalasku karijere. Imali smo sjajnu hemiju, na i van terena. Kada smo došli u završnicu svi igrači su se skupili, obavili smo veliki razgovor posle kojeg smo shvatili da je vreme da žrtvuju individualne performanse zarad dobrog rezultata tima. Novicki je bio sjajan u plej-ofu i finalnoj seriji. Takav igrač je potreban svakom timu kako bi ostvario najveći uspeh".

Kada je u pitanju košarkaš sa prostora Starog kontinenta koji bi mogao da postane prava zvezda, 36-godišnji srpski internacionalac kao iz topa je rekao:
"Bojan Bogdanović! Imao je sjajnu rolu na Eurobasketu u Sloveniji i solidnu sezonu u Fenerbahčeu. Iskreno, mene je on najviše zaintrigirao kao igrač i baš bih voleo da ispratim njegov košarkaški razvoj. Želim da vidim koliko želi da napreduje, da bude jak igrač, da li će se navići na novu sredinu i da li uopšte želi da se oproba u NBA ligi", zaključio je Stojaković.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bojan BogdanovićKris VeberNBA ligaPeđa StojakovićSakramento KingsVlade Divac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara