Stop za Seged

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.11.18. | 10:05

Posle pobede nad strašnim Pari Sen Žermenom, mađarski šampion gostuje u Flenzburgu u derbiju 10. kola rukometne Lige šampiona

Više nema neporaženih ekipa u rukometnoj Ligi šampiona. Protekle nedelje moćni PSŽ, uz Barselonu, najveći kandidat za titulu, pao je u Segedinu. Mađarski šampion igra sjajno. Prošle sezone je srušio višegodišnju dominaciju Vesprema kod naših severnih suseda, a sada napada i evropsku krunu. U derbiju Grupe B Seged danas gostuje šampionu Nemačke Flenzburgu.

U preostalih pet kola grupne faze evro elite mađarski tim boriće se sa Parižanima za prvo mesto koje vodi direktno u četvrtfinale, dok nemački prvak igra loše ove sezone u Ligi šampiona. Za razliku od Bundeslige gde posle 14 kola ima maksimalan ulinak, izabranici Maika Mahule imaju čak pet poraza u najjačem klupkosg takmičenju Starog kontinenta i još nisu sigurni za mesto koje vodi u baraž. Nagoveštaj boljih partija ekipe sa severa Nemačke je ubedljiva pobeda u Skjernu protekle nedelje. Flenz arena će biti dupke pune i to bi mogla da bude prednost domaćeg tima. Najbolji strelac kluba u Ligi šampiona je iskusni desni bek Holger Glandorf sa 30 golova, dok je kod Segeda najefikasniji pivotmen Bence Banhidi sa 37.

Izabrane vesti

U prvom odmeravanju snaga ove sezone Seged je pred svojim navijačima slavio 30:28. Bila je to prva pobeda ekipe iz Segedina protiv Flenzburga posle dva poraza. Oba tima su prave legije stranaca. Mađarski tim je skup reprezentativaca Hrvatske, Slovenije i Španije, dok se nemački šampiona tradicionalno oslanja na Skandinavce. U timu je čak 12 internacionalaca iz Danske, Norveške i Švedske. Očekuje se neizvestan meč, a malu prednost dajemo nemačkog šampionu.

U drugom meču dana u slabijoj Grupi D najbolji finski tim Rihiman Koks dočekuje poljskog vicešampiona Vislu. Domaćin nema nikakve šanse za narednu rundu, pa će biti rasterećen, dok je pobeda imperativ za ekipu iz Plocka ako želi jedno od prva dva mesta koja vode u baraž. Visla je u sjajnoj seriji od četiri trijumfa u Ligi šampiona. Da su gosti apsolutni favoriti govori i rezultat prvog meča kada su Poljaci na svom terenu slavili 34:16. Zanimljivo, Finci imaju prvog stelca Lige šampiona Nika Ronberga, koji je postigao 64 pogodaka.

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbediće samo pobednici Grupa A i B. U prvoj nokaut rundi (baražu) igraće po pet ekipa od drugog do šestog mesta iz Grupa A i B, kao i dva najbolja tima iz slabijih Grupa C i D.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 7985 Flensburg - Szeged ki 1 1,85
Sre 17:15 7455 Cocks - Wisla Plock h 2 (+3.5) 1,80
Ukupna kvota3,33

LIGA ŠAMPIONA – 10. KOLO

GRUPA A

Subota
17.30 Vardar – Vive Kjelce
18.30 Kristijanštad – Rajn Nekar Leven

Nedelja
16.30 Barselona – Meškov Brest
19.00 Vesprem – Monpelje

GRUPA B

Sreda
19.00: (1,80) Flenzburg (8,00) Seged (2,35)

Subota
17.00 Zagreb – Motor Zaporožje
17.30 PSŽ – Skjern

Nedelja
17.00 Celje -  Nant

GRUPA C

Subota
14.00 Bešiktaš – Čehovski medvedi
19.30 Tatran Prešov – Metalurg S.

Nedelja
16.50 Silkeborg – Sporting L.

GRUPA D

Sreda
17.15: (4,90) Rihiman Koks (10,0) Visla Plock (1,25)

Četvrtak
20.00 Tun – Dinamo B.

Subota
20.00 Ademar - Elverum

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Pik SegedEHF Liga šampionaRK Flensburgsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara