Sudar dvojice Magnusona

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.07.18. | 13:47

Najbolji strelac protiv jednog od najboljih strelaca u prestoničkom derbiju u islandskoj drugoj ligi

Prestoničkim derbijem, odnosno susretom Leiknira i Frama (21.15) počinje 14. kolo u Drugoj ligi Islanda. 

Leiknir je niz od šest utakmica na kojima je padalo najmanje tri gola arhivirao sa isto toliko na kojima nisu pala više od dva. Sa druge strane, Fram je uz Haukar tim na čijim je duelima najčešće prolazio tip 3+ u drugom rangu na Islandu. Takođe, Leiknir je kod kuće izgubio samo jednom na proteklih pet mečeva, i to od lidera Kopavogura, pa ima čemu da se nada protiv Frama, čija je serija od četiri utakmice na strani bez pobede (tri poraza i remi) prekinuta na minulom gostovanju, doduše slabšnom davljeniku Selfosu.

Izabrane vesti

Iako je Fram za nijansu kvalitetniji od Leiknira, najpametnije bi bilo izbeći konačan ishod. I na primer, probati sa GG. Jer, Fram je najmanje jednom vadio loptu iz mreže na osam prethodnih utakmica, koliko puta je uzastopno prolazio i GG. A Leiknir, ukoliko ne želi da se kocka sa sudbinom i eventualnim neprijatnostima u finišu, mora da uzme bar bod.

Utakmica u Rejkjaviku biće zanimljiva i zbog sudara najboljeg strelca lige Gudmundura Magnusona (11 golova) i njegovog prezimenjaka - možda i brata, nismo uspeli da pronađemo - Sevara, koji je sa sedam golova takođe u vrhu liste strelaca.

Podsetimo, Fram je dobio poslednja dva međusobna meča identičnim rezultatom (3:0), ali stadion Leiknira nikada nije napustio kao pobednik. Minimum tri pogotka viđena su na šest prethodnih okršaja, dok je GG štikliran na 7 od ukupno 11 susreta.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:15 4512 ISL 2 Leiknir - Fram tgg gg 1,47
Ukupna kvota1,47

Foto: Shutterstock


tagovi

Island 2sportsko klađenjeGudmundur MagnusonLeiknirFram

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara