""
""

Super Andrija teledirigovanom loptom za Mitroglua! Grčki snajperista smakao Eštoril (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.17. | 23:13

Posle prve utakmice rezultat je 2:1 u korist lisabonskih Orlova

Bilo je lepo, dok je trajalo. Već nakon prve polufinalne utakmice Kupa Portugalije Eštoril je na pragu eliminacije iz polufinala Kupa Portugalije. Doduše, protivnik nije mogao da bude teži. Benfika je iskoristila sav napadački potencijal Kostasa Mitroglua i sa dva njegova hica napravila prvi korak ka odlasku u finale - 2:1. Devet u poslednjih šest utakmica, čime je potvrdio vrtoglavi uspon forme.

Izabrane vesti

Grčkom napadaču nije bilo teško da smakne Eštoril, kada je imao vrlo raspoložene saigrače da mu iskreiraju akcije za pogotke. A kod prvog je asistent bio Andrija Živković! Supertalentovani srpski fudbaler utefterio je svoju devetu asistenciju ove sezone u svim takmičenjima, četvrtu u Kupu i tako najavio pobedu Benfike. 

Sve se dogodilo u 36. minutu, kada je Živković prvo izveo aut s leve strane, a onda nakon dosta gužve dobio priliku da se ispravi. Ovog puta bio je bez greške. Teledirigovana lopta u srce kaznenog prostora i Mitroglu koji rutinski šalje loptu u nebranjeni deo mreže.

Eštoril se, ipak, nije predao bez poštene borbe. Samo nekoliko trenutaka pošto je Benfika povela, Kleber je poslao neodbranjiv šut sa kreča i anulirao zaostatak. To je, međutim, bio samo okidač za potpunu ofanzivu koja je usledila kasnije.

Ali, gol je pao tek u poslednjim trenucima meča. Arhitekta pobedonosnog napada bio je Franko Ćervi, a Mitroglu je još jednom pokazao zašto je bez premca u Portugaliji. 

Priliku da reši pitanje odlaska u finale Benfika će imati u revanšu, koji se igra 5. aprila na Lužu.

(FOTO: Printscreen)


tagovi

PortugalKleberEvropaEstorilBenfikaAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara