Nebojša Čović (©MN Press)
Nebojša Čović (©MN Press)

Čović: Rekao sam da imamo čoveka koji može da nastavi posao, moj mandat traje do 2026.

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 11:53

“Voleo bih da Dubai uđe u ligu i zaustavimo neke parazitske tendencije“, rekao je prvi čovek Crvene zvezde

Nedugo posle gostovanja predsednika Partizan Mozzart Beta Ostoje Mijailovića na Jutarnjem programu televizije Prva, na stolicu predviđenu za goste seo je i prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović.

On je govorio o širokom spektru tema, a između ostalog i o tome da li je predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić čovek koji će već na leto da nasledi Čovića u najvažnijoj klupskoj fotelji.

Izabrane vesti

“Rekao sam da mislim da smo našli čoveka koji ima energiju i volju da se bori i nastavi ovaj posao. Kraj mog mandata je jun 2026. godine“, rekao je Čović u Jutarnjem programu Prve televizije.

Govorio je i o tome zašto nikada neće sesti za isti sto sa prvim čovekom Partizan Mozzart Beta Ostojom Mijailovićem.

“U košarci sam 55 godina, sa Duškom sam igrao , nisam sreo ovakvu anomaliju... Sve što je radio zasnovano je na prevarama, lažima i obmanjivanjima. Moj rad je poznat, stepen obrazovanja. Bio sam potpredsednik Vlade, predsednik Vlade, prvi čovek KSS, u privredi, košarci... Ne mogu da budem sa ljudima koji ne drže do reči, niti da sedim sa 'elementarnom nepogodom'. Moj odnos sa Duškom Vujoševićem i Predragom Danilovićem je bio takav-takav, a ovaj odnos sa sadašnjim predsednikom Partizana nadam se da će uskoro da se završi“.

Otkriva prvi čovek Crvene zvezde da već danima nema mira...

“Ni ja ni moja supruga ne možemo da živimo danima, jer nas maltretiraju na telefonima. Nemam društvene mreže, ali da li iko vređa njegovu suprugu“.

O ciljevima do kraja sezone.

“Osvajanje ABA lige. Naša neuspešna sezona je nečija uspešna. Osvojili smo Kup, prvi smo u ABA ligi posle prvog dela. Nismo uspeli u Evroligi, bilo je naših grešaka, što nikada nismo krili, kao ni budžet koji je mnogo manji od nečijih. Mi ne lažemo, nemamo razlog da lažemo. Naš cilj je osvajanje ABA lige i Superlige“.

Dalje...

“Srbija može da ima profesionalnu ligu sa 10-12 klubova. Zabrinut sam kuda ide naša košarka, zbog toga što nam razni evropski klubovi uzimaju našu decu koja sve manje ostaje ovde. Ne možemo da zaštitimo njihov odlazak u Evropu, u NBA, sada deca mogu da upišu srednju školu i dobijaju stopendije za boravak tamo. Nadam se da će FIBA naći rešenje. Naš sistem košarke je srušen, pustimo razne priče koji imaju samo lične interese“.

O ulasku Dubaija...

Nadam se da će Dubai doprineti da se ABA liga stabilizuje, taj projekat ABA sve više pokazuje da je prevaziđen. Voleo bih da Dubai uđe u ligu i zaustavimo neke parazitske tendencije. Zvezda je, otkako sam tu, svaki put pobedio na terenu i osvojio 23 trofeja. Neki drugi rade kako rade, prave dogovore sa sudijama u Opatiji, u čamcima... Njihovo zamalo plej-in je enormni uspeh, a mi što nismo ušli je katastrofa“.

Za kraj...

“Zvezda nikada nije bila, niti će biti jedan čovek. Imamo upravu, Skupštinu, jak Upravni odbor, niz uglednih ljudi i borićemo. Da li smo klub koji se samofinansira, nismo. Nama pomaže država i zato hvala predsedniku. Voleo bih da se otvore papiri, da se vide finansije“.

Crvena zvezda polufinale ABA lige igra 3. maja sa Megom, dok Partizan Mozzart Bet kreće već 30. aprila protiv Budućnosti.


tagovi

Nebojša ČovićKK Crvena zvezdaEvroligaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara