"Miroslav Vulićević"
"Miroslav Vulićević"

SUPERLIGA: Voša slavila u Smederevu, het-trik Veselinovića za trijumf Hajduka

Vreme čitanja: 5min | sre. 27.02.13. | 16:09

Debakl Jagodine u Kuli. Bez golova u duelu Radničkog i Novog Pazara na Čairu. Rad se izvukao na Čika Dači, a Spartak u okršaju sa Slobodom

 

Miroslav VulićevićBrojni transferi tokom zimske pauze uslovili su tektonske poremećaje u Superligi, pa je tako Rad, od kojeg su tokom jeseni zazirali i najjači rivali, jedva izbegao poraz na kragujevačkom Čika Dači, dok je Hajduk potvrdio da se neće tek tako odreći prvoligaškog statusa savladavši do ovog kola trećeplasiranu Jagodinu sa sigurih 3:0. Kiks Ćurana iskoristila je Vojvodina, koja je pobedom u Smederevu od 2:1 najavila napad na sam vrh tabele.

Izabrane vesti

Kapiten Miroslav Vulićević je doveo Lale u vođstvo od 1:0, ali su se po mnogima već prežaljeni Oklopnici (u prvom delu sezone ostvarili su samo jednu pobedu) vratili preko Marka Ristića.

Ali, samo da bi im Stojan Vranješ u 82. minutu presudio i najavio da bi mogao da bude veliko pojačanje za Novosađane, koji su se sada poravnali sa Crvenom zvezdom na koti od 31. boda.
"Najavili smo da dolazimo po pobedu. Na kraju smo to i učinili, sasvim zasluženo jer smo imali mnogo veći posed lopte i više šansi. Nije bilo lako, jer i Smederevo ima neke svoje ambicije, ali osim u jednoj situaciji uspelo smo da osujetimo njihove napade. Možda smo mogli i da u nekim drugim situacijama budemo konkretniji u napadu i da mirnije privredemo meč kraju", istakao je trener Lala Nebojša Vignjević, dok je Miloš Velebit iz Smedereva izrazio žaljenje zbog poraza koji je posledica pada koncetracije u samom finišu.

Ipak...
"Evidentno je da imamo veći kvalitet i karakter za razliku od prvog dela sezone. Ali nažalost, nismo imali vremena da se uigramo. Inicijativu smo svesno prepustili protivniku, uspevali da se dobro prvih 45 minuta, bez nekog većeg pritiska protivnika na naš gol, a baš tada smo primili prvi gol. Uspeli smo i da se vratimo, ali nas je drugi primljeni gol presekao".

Najubedljiviju pobedu dana je ostvario Hajduk koji je deklasirao favorizovanu Jagodinu sa 3:0 uz het-trik junaka dana Lazara Veselinovića pa su Kuljani upisali i treću pobedu u nizu i napravili veliki korak ka opstanku u eliti.
"Imali smo veliki  motiv za pobedu, pre svega zbog opstanka u ligi tako da smo zadovoljni sa današnja tri boda. Igrali smo odlično prvo poluvreme, u drugom smo imali žute minute, ali srećom Jagodina to nije uspela da iskoristi. Sada se okrećemo narednoj utakmici protiv Niša", prezadovoljan je posle meča bio šef struke Hajduka Milan Milanović, dok je poraženom kolegi Simu Kruniću preostalo samo da rivalu čestita pobedu.
"Mnogo su bolje ušli u utakmicu, a mi se nismo snašli. Možda smo se malo zaneli posle dobrih rezultata sa priprema. Danas jednostavno nije išlo".

Iznenadio je i Radnički 1923, ali samo za one koji ne prate revnosno dešavanja u Superligi, pa im je promakla informacija da je gazda Rada Ranko Stojić rasprodao čitavu ekipu pa Građevinari nisu ni nalik timu iz prvog dela sezone.

Utisak je da je možda i preterao sa prodajama pošto je Vladimir Otašević umalo doneo ceo plen Crvenim đavolima, ali je kasnije sve uprskao drugim žutim kartonom zbog kojeg je u 84. minutu morao van igre.

Brojčano nadmoćni Rad je poklon iskoristio u 89. minutu, kada je novajlija Radničkog Bojan Beljić predao loptu gostima, a Uroš Đurđević kaznio njegovu nonšalantnost pogotkom za 1:1.
"Svesno smo povukli u drugom poluvremenu, jer su nam bodovi jako bitni za opstanak, a dvojicu igrača smo morali da izvedemo iz igre zbog povrede. Ipak, posle svega viđenog uveren sam da ćemo sačuvati prvoligaški status", prokomentarisao je Dejan Švaba Đurđević, trener Radničkog, koji je naveo i da nije bilo lako igrati po snegom prekrivenom terenu na Čika Dači.

Marko Nikolić iz Rada je bio još konkretniji u kritici.
"Ovo nije bio fudbal, jer su uslovi bili nemogući za igru. Nismo zaslužili poraz, jer se Radnički branio tokom celog drugog poluvremena, tako da je ovo pravedan rezultat.".

Podela plena i na preostale tri utakmice.

U Novom Sadu, gde je Donji Srem dočekao OFK Beograd, nije bilo ni golova, iako su domaći imali izgledne šanse za gol, pogađali prečku i stativu, ali se rezultat nije menjao.
"Teren je učinio svoje, pa posle interesantnog prvog poluvremena nismo ni mogli više. I jedni i drugi su zbog toga probali visokim presingom, ali bilo je stvarno teško", kratko je bilo pojašnjenje Bogića Bogićevića, šefa struke Donjeg Srema.

Gotovo identično mišljenje izneo je i OFK-ov Zoran Milinković.
"Dobra, borbena utakmica, ali kako je vreme odmicalo teren je bio sve gori, pa se ušlo u mirniji tok u nastavku. Zaslužena podela plena, iako ne bi bilo nezasluženo da je u prvih 45 minuta poneka lopta završila u mreži bilo kog tima".

Mreže su mirovale i na niškom Čairu gde su snage odmerili Radnički i Novi Pazar. Utakmica će, ipak, ostati upamćena samo po upozorenju sa razglasa da će utakmica biti prekinuta ako se nastavi sa provokacijama na nacionalnoj osnovi, kao i po paroli domaćih Meraklija “Dziekujemy Polakom za Vszystko” kojom su se Nišlije zahvalile Poljacima na demonstracija povodom trogodišnjice od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Od igre malo. Vrlo malo.
"U ovom trenutku ovo je bio naš maksimum, jer svi znate koliko smo imali problema tokom pripremnog perioda, a znate i koliki je bio ulog. Žalim za šansom Ace Jovanovića (koji je bio sam pred golmanom Pazara Đogatovićem), koja je i te kako uticala na dalji tok meča", naveo je Saša Mrkić, debitant na klupi Radničkog.

Slavenko Kuzeljević, kolega iz Novog Pazara, takođe je bio zadovoljan osvajanjem boda.
"Ovaj tim Novog Pazara je sklopljen na brzinu, pa smo danas praktično prvi put na teren izašli u ovom sastavu tako da sam zadovoljan rezultatom, a samo mi je žao što publika nije mogla da vidi kvalitetniji fudbal. Našim rivalima sve najbolje u budućnosti, jer i Niš i Novi Pazar zaslužuju superligaša".Detalj sa utakmice Spartak  - Sloboda

Mnogo više uzbuđenja bilo je u Subotici gde su Spartak i Slobodi igrali 2:2 s tim da gosti iz Užica imaju više razloga da žale, jer su domaćini, tačnije Slobodan Novaković, izjednačujući gol postigli dva minuta pre isteka regularnih 90.
"Na kraju moramo da budemo zadovoljni bodom, iako smo u prvom poluvremenu bili bolji, ali smo posle kažnjeni za lošiju partiju. Doduše, zbog lošeg terena bilo je baš teško, pa se samo na momente igralo kvalitetno", istakao je Petar Kurćubić, trener domaćeg tima.

Ljubiša Stamenković Piskavac se saglasio da je svakom timu pripalo po poluvreme.
"Teren je uzrokovao da je utakmica u nekim trenucima bila nefudbalska. Mi smo prvo poluvreme odigrali veoma plašljivo. U drugom smo izašli mnogo bolje, više se trudili. Ostaje nam žal za bodovima, a brinu i povrede igrača na ovom meču".

SUPERLIGA - 16. kolo:

Radnički Niš – Novi Pazar 0:0

Hajduk – Jagodina 3:0 (1:0)
/Veselinović 11, 24, 90+3/

Donji Srem – OFK Beograd 0:0

Spartak – Sloboda 2:2 (1:0)
/Torbica 45, Novaković 88 – Ranđelović 56, 86/

Smederevo – Vojvodina 1:2 (0:1)
/Ristić 64 - Vulićević 44, Vranješ 82/

Radnički 1923 – Rad 1:1 (1:0)
/Otašević 12 – Đurđević 89/

18.30: Crvena zvezda – Javor

6. marta:
BSK - Partizan


tagovi

donji sremHajduk SplitJagodinaLazar VeselinovićNovi PazarOFK BeogradRadRadnički KragujevacRadnički Nišsloboda užiceSmederevoSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara