"Klupa Liona"
"Klupa Liona"

Svi po dva za Renovo demoliranje Evijana, Lion lako poražen na gostovanju Tuluzu

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.08.14. | 21:50

Gengan u produžecima do tri boda, dva meča završena bez pobednika

Klupa LionaOdigrani su svi subotnji mečevi drugog kola francuske Lige 1, a pobednik dana je Ren koji je prosto razneo Evijan na svom terenu – 6:2 (3:1), dok je najviše razočarao Lion jer je mogao da izgubi od Tuluza sa mnogo većom razlikom od jednog gola – 2:1 (2:0).

Ren je u najzanimljivijoj utakmici ovog termina rasturio Evijan i pokazao se kao vrlo nezgodan domaćin. Ola Toivonen je načeo protivnika u 7. minutu, Vas je u 35. izjednačio ali to je izgleda samo razljutilo domaću ekipu. Uzvratio je štoper Mekser sa dva gola i to oba na asistencije Prcića. Ola Toivonen se izjednačio sa kolegom u 56. minutu, a Ntep je zapalio petardu u 76. dok je Vas drugim golom samo smanjio bruku svoje ekipe. Ntep je odlučio da ne želi da bude jedini sa samo jednim golom te je u 87. postavio konačan rezultat.

Izabrane vesti

Lion je prvenstvo počeo sigurnom pobedom nad Renom, najavljivano je da je ovo sezona u kojoj će se klub sa Žerlana vratiti u sam vrh, ali izgleda da to nisu bila realna očekivanja. Ne samo da je Tuluz slavio na svom terenu već je u potpunosti bio superioran. Akpa Akpro je u 10. minutu najavio kako će se Lion provesti, a Ben Jeder je u 45. uvećao prednost domaćih. Lakazet je probudio nadu gostujućih navijača u 76. minutu, ali tada je bilo kasno, nema sumnje da trener Lavova Ubert Furnije ima još mnogo posla.

Mec i Nant su odradili svoje već u 12. minutu jer je tada Ngbakto iz penala anulirao prednost gostiju iz trećeg minuta koju je doneo Veretut.

Povratnik u Ligu 1 Lens se podsetio kako elitni rang takmičenja može da bude surov, pošto su na svom terenu imali 0:0 protiv Gengana do 91. minuta, a onda je Duinama zatresao mrežu gola domaće ekipe i gostima doneo tri boda.

Utakmica Lorijan – Nica će ubrzo biti zaboravljena pošto nije viđen nijedan gol, mada su domaćini bili malo konkretniji to im nije donelo tri boda.

LIGA 1 – DRUGO KOLO

Petak:

Kaen – Lil 0:1 (0:0)
/Origi 69 pen/

Subota:

PSŽ – Bastija 2:0 (1:0)
/Moura 26, Kavani 57/

Lens – Gengan 0:1 (0:0)
/Duinama 90+1/

Lorijan – Nica 0:0

Mec – Nant (1:1)
/Ngbakoto pen 12 – Veretut 3/

Ren – Evijan 6:2 (3:1)
/Toivonen 7, 56, Mekser 40, 43, Ntep 76, 87 – Vas 35, 82/

Tuluz – Lion 2:1 (2:0)
/Akpa Akpro 10, Ben Jeder 45 – Lakazet 76)

Nedelja:

Marselj – Monpelje
Sent Etjen – Rem
Bordo - Monako

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandr LakazetEvijanEvropaFrancuskaLiga 1NantOla ToivonenOlimpik LionRenTuluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara