""
""

Testament jedne dominacije: Da nema plej-ofa, Zvezda bi već bila šampion!

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.15. | 10:02

Crveno-beli osam kola pre „regularnog“ dela drugoplasiranom Čukaričkom beže 25 bodova

Znao je Partizan da odmakne večitom rivalu 19 bodova, bila je Crvena zvezda suvereni vladar ovdašnjeg fudbala u predsedničkoj eri Dragana Stojkovića Piksija, ali ovakvu dominaciju – niko ne pamti.

Na kraju prvog dela prvenstva Crvena zvezda ima 25 bodova više u odnosu na drugoplasirani Čukarički. Naravno, postoji i dalje teoretska šansa da šampionski pehar isklizne iz ruku crveno-belih, ali Luković i drugovi su već postavili standarde koje će u bliskoj budućnosti neko teško uspeti da pomeri. Ne radi se samo o nizu od 19 uzastopnih pobeda... Koliko je jesen na srpskim fudbalskim terenima bila obojena u crveno-belo najbolje ilustruje sledeći podatak: da je na snazi stari dvokružni sistem sa 30 kola Crvena zvezda bi i matematički već osigurala šampionsku titulu.

Izabrane vesti

Lider Superlige trenutno ima 25 bodova više u odnosu na Čukarički i Borac koji su mu najbliži pratioci, dok je večiti rival iz Humske korak iza. Do kraja „regularnog dela“ sezone ostalo je još osam kola, pa i pored deljenja bodova deluje da će Crvena zvezda ostati nedodirljiva za sve takmace.

Da danas počinje plej-of Crvena zvezda bi imala 31 bod, Čukarički i Borac 19, a Partizan 18. U doigravanju od sedam kola crveno-beli će imati meč više na svom bunjištu. Možda je to šansa da obore još neki rekord, mada Crvenu zvezdu tek očekuju najvažnije utakmice. Njihovo poprište neće biti teren Marakane ili neki od stadiona domaćih superligaša, već kancelarije odgovornih iz Ljutice Bogdana.

Očekuje se da uprava finansijski podrži tim i dodatno ga ojača pred naredne izazove. Ako do toga ne dođe lako može da se dogodi da su Vijeira, Ibanjez, Luković, Grujić i društvo „džabe krečili“.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

SuperligaSrbijaMiodrag Grof BožovićMičel DonaldLuis IbanjezHugo VijeiraEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara