""
""

Tim Zvezde za Partizan: Sa Gogićem na sigurno ili sa Pečnikom na pobedu?

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.04.14. | 00:05

Slaviša Stojanović verovatno neće mnogo eksperimentisati za 146. večiti derbi, ali se još dvoumi oko statusa Gogića i Pečnika

Tim koji dobija se ne menja, a niz od 15 uzastopnih pobeda Crvene zvezde uverava Slavišu Stojanoviću da je njegova ekipa na pravom putu. Stoga se strateg sa slovenačkim pasošem neće previše kockati sa igračkim kadrom koji će izvesti na megdan Partizanu u 26. kolu Superlige. Naravno, to ne znači da šef struke crveno-belih nema određene dilema.

Izabrane vesti

Osnovna se odnosi na Gorana Gogića, koji mu je jesenas bio as iz rukava pošto je zatvorio sve prilaze golu Bobanu Bajkoviću i po opštem mišljenju bio ponajbolji igrač prvog derbija sezone.  U slučaju da se on i nađe u startnih 11 biće to jasan dokaz da je Stojanovićev prioritet da sačuva šest bodova prednosti i praktično reši pitanje osvajača titule.

Ali, s obzirom na to da ovog proleća Zvezda izgleda uverljivije od Partizana, a da će crno-beli biti desetkovani odsustvom kapitena Saše Ilića, mozga ekipe, crveno-beli bi mogli da pokušaju da sezonu krunišu drugom pobedom u okršajima sa večitim rivalom. Reši li Stojanović da krene u napad na još jedan svojevrstan “trofej“ (a to je verovatnija opcija) kapiten Nenad Milijaš će se povući na mesto drugog zadnjeg veznog, Miloš Ninković će dobiti ulogu plejmejkera, a Goran Gogić će se preseliti na klupu.

Jer, stručni štab Zvezde na čelu sa Stojanovićem procenio je da se Marko Petković oporavio od povrede kolena i da je sasvim spreman za duel sa Partizanom. A kada je kapiten mlade reprezentacije Srbije u stroju onda je i zacementiran na mestu uz desnu aut liniju. Automatski to znači i da Nejc Pečnik ovaj put nije planiran u defanzivi, već na prirodnoj poziciji po krilu.

Takva opcija je trenutno i najizglednija što znači da bi Stojanović na teren izveo sledeću postavu: Bajković – Petković, Pavićević, Kelhar, Mijailović – Kovačević, Milijaš – Lazović, Ninković, Pečnik – Mrđa. Sistem sa jednim napadačem se podrazumeva, pa bi samo ulazak Gogića mogao nešto da poremeti pošto bi neko mora da bude žrtvovan. Najverovatije Pečnik, jer bi u toj varijanti Ninković igrao na levoj strani, a Milijaš bi bio pomeren bliže golu rivala.

Naravno, sve pod uslovom da se trener Zvezde ne predomisli u poslednji čas.

Nije isključena ni opcija da Gogić zameni Kovačevića u prvoj postavi, čime bi Stojanović dobio u skok igri i osigurao se kod prekida. Takođe, moguće je da Darko Lazović neće igrati klasičnu poziciju desnog krila, već bi mogao da bude pomeren malo u sredinu terena, sa ulogom polušpica iza najsiturenijeg Mrđe. Takvu ulogu je Lazović povremeno imao za vreme trenerskom mandata Roberta Prosinečkog.

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSlaviša StojanovićNejc PečnikGoran GogićFK Crvena zvezda146. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara