""
""

Tipsarević i Edmund otvaraju četvrtfinale Dejvis kupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.16. | 13:55

Janko Tipsarević i Kajl Edmund otvoriće sutra duel Srbije i Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa, odlučeno je danas žrebom u Beogradu

Janko Tipsarević i Kajl Edmund otvoriće duel Srbije i Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa, odlučeno je danas žrebom u Beogradu. Meč počinje sutra od 16 sati na Tašmajdanu, a posle njih sastaju se Dušan Lajović i Džejms Vord. Drugog dana, u subotu, igra se dubl Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević sastaju se protiv Dominika Inglota i Džejmija Mareja. U nedelju prvi na teren izlaze Tipsarević i Vord, a potom Lajović i Edmund.

Izabrane vesti

Selektor teniske reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović rekao je danas da ga raduje što Endi Marej neće igrati, ali da i pored toga nema favorita u četvrfinalnom duelu Dejvis Kupa sa Velikom Britanijom.
"Čini me srećnim što ne igra Marej, ali nema favorita jer je Dejvis Kup nepredvidivo takmičenje. Borićemo se, biće dugih razmena i verujem u svoj tim", rekao je Obradović na konferenciji za medije. On je istakao da i pored odstustva prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, ima dobar i uigran tim na raspolaganju.
"Sva četvorica tenisera su često igrali u Dejvis Kupu. Pretoplo je, a podloga je drugačija nego ona na Rolan Garosu", poručio je selektor.

Posle dugo vremena u reprezentaciju se vraća i opravljeni Janko Tipsarević koji se prvog dana sasataje sa Kajl Edmundom.
"Dugo nisam igrao Dejvis Kup i pokušaću da nadoknadim propušteno. Zadovoljan sam žrebom, prvi izlazim na teren, što je dobro zbog dubla i spreman sam za sva tri meča. Više od 16 godina sam član reprezentacije i sa velikim nestrpljenjem čekam meč", kaže motivisani Janko Tipsarević.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić složio se u oceni sa selektorom da obe selekcije imaju podjednake šanse.
"Britanci su finale dobili baš na šljaci. Sada ne igraju Marej i Đoković i mislim da smo izjednačeni. Britanija ima dobar tim. Edmund i Vord su prethodniih godina imali solidne partije, a sada se od njih očekuje pobeda. Ovo je dobra prilika za Lajovića", poručio je Zimonjić uz konstataciju da su Britanci favoriti u dublu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Teniska reprezentacija SrbijeNenad ZimonjićKajl EdmundJanko TipsarevićDušan LajovićDejvis kupBogdan Obadović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara