""
""

Titula, pa rastanak? Mitrovića juri Bamberg, a Dženkinsa Darušafaka

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.06.17. | 09:25

Zvezdin tim pred rasipanjem... Ali prvo da se uzme treći pehar srpskog šampiona zaredom. Zvezda bez Jovića, FMP bez Boldena

Finiš još jedne dugog i iscrpljujućeg putovanja odmah je iza ugla, a košarkaši Crvene zvezde su za finiš MOZZART Superlige dobili neočekivanog protivnika - FMP (18.00, TV Arena sport).

Izabrane vesti

Za crveno-bele biće to savršena prilika da neverovatnu sezonu, uveličanu s dva velika pehara u vitrinama i umalo overenim plasmanom u četvrtfinale Evrolige, zaokruže osvajanjem triple krune. 

Ali šta onda? Gledajući pisanja evropskih medija, šampionski tim Crvene zvezde lako bi mogao da se nađe pred rasipanjem. A kao glavne mete označeni su kapiten Luka Mitrović i miljenik publike Čarls Dženkins

MOZZART KVOTE, Crvena zvezda - FMP: 1 (1,05), X (27,0), 2 (10,0)

Nemački mediji naveliko javljaju da je Bamberg već naciljao Zvezdinog trofejnog kapitena kao prvu zamenu za Nikolu Melija, kome se ovog leta smeši odlazak u NBA ligu. Mitrović iza sebe ima solidnu sezonu, u kojoj je uspeo da ostavi sve povrede iza sebe i maksimalno se posveti košarkaškim zadacima na terenu. Posle višegodišnjeg, strpljivog rada u Zvezdinom sistemu, ali i mukotrpnih treninga sa Sakramento Kingsima lane i velikog napretka u igri, Mitrović je u očima trostrukog uzastopnog šampiona Nemačke viđen kao neko ko bi se fantastično uklopio u zamisli trenerskog uma Andree Trinkjerija

S druge strane, Dženkins se nalazi pred novim odlaskom sa mesta uspeha i selidbom u klub oko kojeg su se nadvili neizvesnosti. Generalni sponzor Doguš već je dogovorio strašan posao sa Fenerbahčeom, u koji će uložiti preko 45.000.000 evra za tri godine. Darušafaka se, samim tim, nalazi pred raspadom sastava u koji je uloženo bezmalo 30.000.000 evra. Trener Dejvid Blat sigurno odlazi, pitanje je samo gde (najčešće se pominje Makabi prim. aut.), a na izlaznim vratima praktično su svi najvažniji igrači u timu. Što je i logično, s obzirom da će se Darušafaka od jeseni verovatno takmičiti u Evrokupu. 

Bez obzira na sve, Darušafaka bi trebalo da ostane klub sa stabilnim finansijama. Ali i ne prevelikim ambicijama, s obzirom na nedostatak novca. 

Što se ostatka ekipe tiče, o tom - potom. 

Ono što je u ovom trenutku aktuelno je to da je pred nama finale kao nijedno pre. Tačnije, kao nijedno u poslednjih 19 godina. Jer u košarkaškoj areni nema Partizana. A i te 1998. godine, baš kao i sada, finalisti će biti Crvena zvezda i FMP. Tada je Zvezda slavila u četiri tesne utakmice. 

Posle šokantnog trijumfa nad Partizanom FMP je definitivno postao najprijatnije iznenađenje sezone. Ali je odlaskom najboljeg igrača polufinalnih okršaja s Partizanom Džone Boldena u Crvenu zvezdu, odnosno u Sjedinjene Američke Države, gde će se spremati za NBA draft, tim Pantera značajno oslabljen. Trener crveno-belih Dejan Radonjić neće moći da računa na plejmejkera Stefana Jovića, kome je stradao list desne noge u drugom meču sa Mega Leksom, dok je veliko pitanje i koliko će Nejt Volters moći da pomogne timu. 

Bilo kako Crvena zvezda je favorit. A cela serija poslužiće treneru Radonjiću da na radnom poligonu vidi potencijalne akvizicije iz redova, slobodno rečeno, filijale, za buduće akcije. 

Pre svih Aleksu Radanova i Dragana Apića, koji su kao i Bolden ostavili jak utisak tokom duela s Parnim valjkom. A onda i sve ostale. Perspektivni trener FMP Dušan Alimpijević već je najavio da će veći prostor za igru dobiti Ajzea Ostin, dok će se u roster vratiti i nekadašnji igrač Zvezde Đorđe Kaplanović

Bez obzira na činjenicu da je na pomolu susret dva kluba iz istog sistema, nema sumnje da će jedni i drugi utrošiti veliku energiju kako bi došli do titule. Zvezda ima iskustvo i sve potrebne elemente da se okiti još jednim peharom za kraj, a FMP element iznenađenja i paklenu motivaciju za dokazivanjem protiv „velikog brata“. 

Sada je vreme za finale. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaLuka MitrovićJadranska ligaFMP ŽeleznikDžona BoldenDragan ApićFK Crvena zvezdaČarls DženkinsAleksa Radanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara