""
""

Topovi pucaju s vrha Premijer lige! Na Etihadu - ludnica! Siti ispustio dva penala, heroj Nolito za minut poništio Lukakua (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.10.16. | 17:45

Stouk na krilima Džoa Alena sravnio Sanderlend, Bornmut se poigravao sa Halom, a Totenhem ispustio dva boda protiv VBA

Ako se po jutru dan poznaje - biće ovo jedna od najluđih sezona Premijer lige u poslednjih nekoliko godina! Posle nepunih osam kola razlika između prvih sedam pozicija na vrhu tabele iznosi samo šest bodova, a nakon što je Everton uspeo da uzme bod Mančester Sitiju i to tek nakon hica heroja Nolita (1:1), sa engleskog trona čuje se buka topova! Vengerov Arsenal uspeo je da nadigra Svonsi rezultatom 3:2 u pravom trileru na Emirejtsu, dok je dosad odlični Totenhem posustao i ispustio dva boda protiv VBA (1:1), čime se situacija u gornjem domu ozbiljno zakomplikovala!

Izabrane vesti

Gvardiolinom Sitiju Karamele imaju prilično gorak ukus. Ni dva penala nisu bila dovoljna najskupljem timu engleskog prvenstva da se u velikom subotnjem derbiju protiv Evertona zadrži na prvom mestu. Štaviše, tako malo nedostajalo je liverpulskom sastavu da u redove Sitija unese pravu paniku, pošto je Romelu Lukaku u 64. minutu doveo Everton na prag velike pobede. Najbolji strelac Plavih istrčao je fantastičnu kontru i prošao pored Nikolasa Otamendija kao da ga nije ni bilo, dok je Klaudio Bravo bio potpuno nemoćan.

Ali, još jednom je kestenje iz vatre vadio Pepov džoker - Nolito. Uostalom, zato je i doveden na Etihad!

Samo što je Leroja Sanea zamenio na terenu u 71. minutu Nolito je iz prvog kontakta s loptom uradio je ono što sa kreča nisu mogli Kevin De Brujne u 43. i Serhio Aguero u 70. minutu! I oba puta zahvaljujući vrsnim intervencijama Martena Stekelenburga! Ozbiljnih problema Siti ima sa izvođenjem kaznenih udaraca ove sezone, ali sreća je ovog puta pogledala tim iz Mančestera, jer je i ovog puta imao Nolita da kazni neopreznost protivničkre odbrane i tako Siti ostavi na deobi prve pozicije. 

Dok Sitijevi fudbaleri ispaljuju ćorke, Arsenalovi majstori ispaljuju topovske plotune sa vrha tabele! 

Doduše, Svonsi je pružio ekipi Arsena Vengera strašan otpor i naterao Tobdžije da se ozbiljno preznoje kako bi uzeli tri boda, ali čini se da londonski sastav izgleda kao da puca od samopouzdanja - 3:2!

Prvo poluvreme prošlo je u znaku jednog čoveka - Tea Volkota. Hitronogi engleski reprezentativac nije uradio mnogo kod oba pogotka koja je postigao u razmaku od 26. do 33. minuta, ali se našao na pravom mestu, u pravom trenutku i nekadašnjeg saigrača Lukaša Fabijanskog naterao da dva puta vadi loptu iz mreže.

Međutim, Svonsi je imao odgovor. I to kakav, u režiji Gilfija Sigurdsona posle lukavog udarca s velike udaljenosti, na šta Petr Čeh nije mogao da uradi apsolutno ništa.

Zato je Arsenal u drugom delu udario još jače. I već u 57. minutu stigao do trećeg pogotka! U glavnim ulogama bili su Aleksis Sančez i Mesut Ozil, s tim što je Čileanac ovog puta fantastično asistirao, a Nemac zatresao mrežu u stilu najvećih golgeterskih majstora.

Svonsi se, bez obzira na sve, nije predavao i ponovo je uspeo da vrati utakmici neizvesnost. Ovog puta strelac je bio Borha Baston u 66. minutu, koji je samo nekoliko trenutaka ranije ušao na teren.

Veliku dramu na Emirejtsu u poslednjih 20 minuta spremio je Granit Džaka kada je zaradio direktan crveni karton zbog nesportskog starta. Ali, Svonsi igrača više nije uspeo da iskoristi, iako su Leroj Fer i Federiko Fernandez imali dve izgledne šanse. Na kraju je Volkot propustio najveću priliku u poslednjim sekundama meča, kada je pucao malo iznad prečke. 

Totenhem je umalo kaznio Naser Šadli! Nekadašnji fudbaler Pevaca igra kao preporođen otkako je otišao sa Vajt Hart Lejna, pošto je u poslednjih pet mečeva učestvovao sa četiri pogotka i dve asistencije, a umalo je u 82. minutu na kolena bacio tim Maurisija Poketina. Ali je još jednom fantastičnu partiju golom krunisao zlatni dečko - Dele Ali! I to u pretposlednjem minutu utakmice. A oba gola na meču pala su posle ogromnih gužvi u kaznenim prostorima dva tima. 

Veće muke za Totenhem predstavljaće strašna povreda koju je doživeo Tobi Alderveireld posle sudara s Janom Fertongenom u 59. minutu susreta, kada mu je stradalo koleno. I to u trenutku kada već nedostaju Hari Kejn i Musa Dembele, takođe zbog povreda.

Pevci su tako prekinuli veliku seriju od pet trijumfa, ali se i dalje nalaze na bod od vodeće dvojke engleskog prvenstva - Arsenala i Sitija. 

S tim da bi Liverpul mogao da se priključi ukoliko pobedi Mančester junajted u derbiju kola u ponedeljak uveče. 

PREMIJER LIGA, OSMO KOLO

Subota:

Čelsi - Lester 3:0 (2:0)
/Dijego Kosta 7, Azar 33, Mozes 80/

Bormut - Hal 6:1 (3:1)
/Danijels 5, Kuk 41, Stanislav 45, 65, Vilson 83, Gosling 88 - Mejson 34/

Arsenal - Svonsi 3:2 (2:1)
/Volkot 26, 33, Ozil 57 - Sigurdson 38, Baston 66/

Mančester Siti - Everton 1:1 (0:0)
/Nolito 72 - Lukaku 64/

Stouk - Sanderlend 2:0 (2:0)
/Alen 8, 45+1/

VBA - Totenhem 1:1 (0:0)
/Šadli 82 - Dele Ali 89/

18.30 Kristal Palas - Vest Hem

Nedelja:

14.30 Midlzbro - Votford
17.00 Sautempton - Barnli

Ponedeljak:

21.00 Liverpul - Mančester junajted

(FOTO: Action Images)


tagovi

StoukRomelu LukakuPremijer ligaNolitoMesut OzilMančester SitiKevin de BrujneEvropaEvertonEngleskaDžo AlenArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara