""
""

Totenhem se baš zalepio za Ajaksov izlog... Dolaze skauti da ocene vrednost dva bisera

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.17. | 20:23

Maurisio Poketino sprema tim za budućnost

Iskeširao je Totenhem ovog leta ozbiljan novac, tačnije oborio je klupski rekord kako bi angažovao Davinsona Sančeza, a izgleda da su Maurisio Poketino i njegovi saradnici zadovoljni onim što su dobili iz Ajaksa i zato hoće još.

Izabrane vesti

Poketino je nedavno pokrenuo akciju potrage za talentovanim igračima širom Evrope, u nameri da se skroji opasan tim za budućnost. U takvom pohodu neizbežna stanica je Amsterdam. Odnosno, Ajaksov izlog. 

Zbog toga Totenhemovi skauti kreću u detaljnu analizu kvaliteta dva Ajaksova bisera - Džastina Klajverta i Donija van de Beka

Klajvert godinama unazad važi za veoma talentovanog igrača, ali ove sezone još nije uspeo da probije led i nađe put do mreže. Za razliku od svog oca Patrika, koji je bio ubitačan centarfor, Džastin igra na obe krilne pozicije i karakterišu ga dobra tehnika, dribling i brzina, što je upečatljiv element Ajaksove škole fudbala. Totenhemovi skauti su ga već gledali prošle sezone, u vreme kada su pratili Davinsona Sančeza. Sada će samo nastaviti da prate njegov razvoj. 

Van de Bek je polivalentni vezista kome nije strano da pokrije defanzivne, ni ofanzivne role. Zbog toga su mu najveći kvaliteti upravo kratka dodavanja, lopte u prostor, a neretko je prva linija odbrane ispred poslednje linije tima. 

Obojica su cenjeni u fudbalskim krugovima, ali se neće žuriti sa odlukama u Severnom Londonu. Prvo će dealjno da razmotre situaciju, a onda će da krenu u akciju. 

Ne treba zaboraviti ni da su Totenhem i Ajaks dobro poslovali poslednjih godina. Iz Amsterdama su se u London preselili i Jan Vertongen i Kristijan Eriksen, koji je sada među ključnim igračima Totenhema. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaEvropaEngleskaDžastin KlajvertAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara