Treći najskuplji transfer u istoriji MLS-a: Najbolji igrač Krajove odlazi u Njujork

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.02.19. | 12:51

Ali, Studenti i dalje imaju čime da priprete

Imao je FCSB odličnu šansu da pobedom dođe blizu Klužu i izvrši pritisak na trenutno prvoplasirani tim u Rumuniji, ali je propustio ovaj važan voz. FCSB je gostovao Kalarašiju, vodio je, ali se utakmica završila rezultatom 1:1. U nedelju su na programu dva duela, doduše, ne toliko atraktivna, ali trebalo bi obratiti pažnju na Krajovu koja gostuje Vitorulu.

O čemu se radi?

Izabrane vesti

Aleksandru Jonut Mitrica dosad je 13 puta tresao protivničke mreže u dresu Krajove što nije promaklo svetskim skautima. Mladi ofanzivni vezista karijeru nastavlja u Njujork Sitiju, pišu rumunski mediji. Filijala Mančester Sitija platiće Krajovi 8.000.000 evra i tako kompletirati treći najskuplji transfer u istoriji MLS-a. Koliko Amerikanci cene Mitricu govori podatak da će ofanzivac biti drugi najplaćeniji igrač u ekipi. Ispred njega će biti samo Maksi Moralez.

Međutim, iako će njegov odlazak biti veliki hendikep za Krajovu, ovaj tim još uvek ima čime da pripreti, s obzirom na činjenicu da u svojim redovima ima bosanskohercegovačkog internacionalca Elvira Koljića koji je dosad dao 10 golova. To nije sve. Krajova je u zimskom prelaznom roku dovela još jednu haubicu rumunske Lige 1. Reč je o Andreiju Kristei, koji je u dresu Poli Jašija dosad postigao šest golova. Iskusni Kristea je plaćen 100.000 evra, a nosio je dresove Dinamo Bukurešta, Salernitane, Karlsruea, Steaue... Očigledno je da u upravi Krajove razmišljaju dugoročno i da su odavno bili spremni na Mitricin odlazak. Možda Kristea nije u cvetu mladosti, ali će svojim iskustvom i te kako doprineti Univerzitatei. Kristea i Koljić su najavljeni u startnoj postavi protiv Vitorula.

Inače, na prvom mestu liste strelaca Lige 1 i dalje se nalazi George Cukudean. Napadač Kluža dosad je dao 14 golova. 

Kada je reč o samoj utakmici, Vitorul je katastrofalno završnio polusezonu (remi i tri poraza), a ni na pripremama nije bio mnogo bolji. Momci iz Krajove su kvalitetni, takvi su im i rezultati i mogli bi da se nadaju pobedi na ovom gostovanju. Pokušajte i sa GG.

RUMUNIJA 1 - 22. KOLO: 

Petak

Konkordija - Botošani 0:1 (0:0)
/Fabrini 72/

Gaz Metan - Astra 1:1 (1:0)
/Čamed 45+1 - Butean 66/

Subota

Kalarasi - FCSB 1:1 (1:1)
/Mediop 30 - Man

Kluž - Hermanštat 1:1 (0:1)
/Tukudean 77 - Tatar 29/

Nedelja

16.00: (3,80) Voluntari (3,30) Sepsi (2,05)
19.00: (2,55) Vitorul (3,05) Krajova (2,95)

Ponedeljak

19.00: (1,90) Dinamo Bukurešt (3,45) Poli Jaši (4,20)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Screenshot


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara