Treći udarac u srce Enrikea: David Silva završio sa reprezentacijom

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.08.18. | 20:41

Odlazi još jedan šampion

Prvo se povukao Andres Inijesta. Jednostavno, stigle su ga godine. Onda je u subotu Đerar Pike objavio da više neće da igra za Španiju, pod obrazloženjem kako želi da se posveti isklljučivo klupskom fudbalu. A onda je u ponedeljak veče novom selektoru Furije Luisu Enrikeu stigao još jedan udarac i pre nego što je praktično počeo mandat, pošto za državni tim više neće da igra ni – David Silva.

Krilni vezista Mančester Sitija obavestio je špansku javnost da je posle 12 godina igranja za reprezentaciju došlo vreme da joj kaže „adios“.
Sedmicama sam razmišljao i na kraju odlučio da se povučem iz reprezentacije, što je jedna od najvežih odluka donetih u karijeri. Reprezentacija mi je omogućila da rastem i razvijam se kao fudbaler, ali i kao osoba. Zadovoljan sam svim postignutim. Ostvario sam snove zajedno sa timom koji će se uvek pamtiti. Na kraju mogu samo da se prisetim divnih trenutaka koji mi padaju na pamet, kao i ličnosti kakva je Luis Aragones, učitelj kog nikad neću zaboraviti“, setio se David Silva čuvenog selektora, kod koga je debitivao i koji je udario temelj reprezenatciji Crvenoj furiji, koja je sa njim u timu, dva puta bila prvak Evrope (2008. i 2012) i jednom prvaci sveta (2010).

Izabrane vesti

Silva je za Španiju odigrao 125 utakmica i postigao 35 golova.


tagovi

David SilvaFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara