""
""

Trener za kojim je poludela Nemačka: Šalke ga kupuje za 5.000.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.16. | 13:45

Klub iz Gelzenkirhena želi promenu na klupi od naredne sezone, a prvi kandidat je Markus Vajncerl

Nemci cene rad i rezultate. Ime nije bitno sve dok iza nekog stoji uspeh. Upravo to je bila preporuka za Augzburgovog trenera Markusa Vajncerla da zaludi nemačke klubove.

Izabrane vesti

Starteg koji predvodi Augzburg od 2012. godine je prerastao okvire malog bavarskog kluba i spreman je za veći korak u karijeri, a taj korak će po svemu sudeći biti Šalke. Iako Augzburg želi da ga zadrži, izgleda da će morati da se pomiri sa odlaskom stručnjaka koji je ovaj klub prošle sezone doveo do istorijskog plasmana u Ligu Evrope.

Šalke je nedavno potvrdio da će Horst Helta od narednog leta na funkciji sportskog direktora zameniti Kristijan Hajdel koji trenutno obavlja istu funkciju u Majncu i radi sjajan posao. Hajdel se polako oprašta od Majnca, ali već sprema poteze za početak karijere u Šalkeu. Prvi od njih će biti dovođenje Vajncerla na mesto šefa stručnog štaba. Ubedio je rukovodstvo Šalkea da je starteg Augzburga jedini ispravan izbor. Vajncirl je već obavio razgovore sa budućim direktorom koji je pristao da se preseli u Gelzekirhen. Zbog čega je i odbio ponudu bogatog drugligaša Lajpciga koji će sledeće sezone debitovati u Bundesligi, ali i odbio pregovore sa Borusijom Menhegladbah koja ga ja takođe želela.

Ipak, Šalke će morati da dobro zavuče ruku u džep. Prvo će morati da se reši aktuelnog trenera Andrea Brajtenrajtera koji ima validan ugovor za sledeću sezonu. Njemu će morati da isplate 2.000.000 evra, a onda još 5.000.000 evra Augzburgu kao otkupnu klauzulu sa Vajncerla koji s Bavarcima ima važeći ugovor do 2019. godine. Takođe, novi trener će imati ugovor vredan 1.500.000 evra po sezoni plus bonuse.

Vajncerla mnogi porede sa Jirgenom Klopom i Tomasom Tuhelom koji su posle dugodoipnjeg rada u manjim klubovima uspeli da se nametnu kao rešenja za Borusiju iz Dortmunda. Trener Augzburga je često hvaljen u Nemačkoj, a pohvale na njegov račun nisu štedeli ni Jirgen Klop ni Pep Gvardiola.

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaMarkus VajncerlEvropaaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara