""
""

Tri godine + 10 utakmica = 17.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.06.17. | 18:40

Bertrand Traore završio u Lionu, šampion engleske trlja ruke

Čelsi se danas defintivno rastao sa Bertrandom Traoreom. Mladi napadač koji je u leto 2014. godine stigao iz Oksera u London sa velikim očekivanjima kod Žozea Murinja, prošao je mukotrpan put pozajmica u Viteseu i Ajaksu, posle kojih se izborio za novi angažman.

Izabrane vesti

Fudbaler poreklom iz Burkine Faso je zvanično kompletirao transfer u redove francuskog Liona gde ga očekuje ozbiljan zadatak da nadomesti odlazak prve zvezde Aleksandrea Lakazeta koji se iščekuje tokom letnjeg prelaznog roka. Traore je iza sebe imao odličnu sezonu, sa Kopljanicima se domogao finala Lige Evrope, a pomogao im je tako što je postigao 13 pogodaka.

Ipak, ono što posebno upada u oči je podatak da je Čelsi feonemenalno zaradio na ovom poslu.

Lion je za dolazak 21-godišnjeg fudbalera platio Plavcima ravno 17.000.000 evra, koliko iznosi čista zarada koju je londonski tim ostvario na Traoreu. Šampion Engleske ugrabio je momka za džabe u leto 2014. godine, ali je fudbaler za sve ove godine samo deset puta obukao plavi dres.

Ako imamo u vidu taj podatak, činjenica da su ga "utopili" za pomenutu svotu zaista nam nameće obavezu da čestitamo Plavcima na transfer politici. Vidi se da itekako znaju da trguju. 

(FOTO: Olimpik Lion)


tagovi

TransferiPremijer ligaOlimpik LionEngleskaČelsiBertrand Traore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara