"Sabelja, Laudrup i Rajkard"
"Sabelja, Laudrup i Rajkard"

Tri kandidata za klupu Valensije: Rajkardov CV je najjači, ali Laudrup bi bio logičan izbor?

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.15. | 12:25

Traži se naslednik za Nuna Espirita Santa

Sabelja, Laudrup i RajkardJutro posle samo donekle neočekivanog odlaska Nuna Espirita Santa trening je vodio Fil Nevil, ali malo ko veruje - pa ni sam on - da će bivši fudbaler Mančester junajteda trajno zadužiti dirigentsku palicu na Mestalji. Posle miliona uloženih u poslednjoj godini Valensija traži zvučnije ime, iskusnijeg trenera, vojskovođu koji bi mogao da skupocenu ekipu pogura u sam vrh španskog i evropskog fudbala.

Prema izveštajima sa Pirineja trojica su kandidata trenutno u fokusu. Bivšem selektoru Argentine Alehandru Sebalji, vicešampionu planete sa Mundijala 2014. godine i osvajaču Kopa Liebrtadores sa Estudijantesom, daju su najmanje šanse. Prvi pikovi navodno su nekadašnji evropski prvaci - Frank Rajkard i Mihael Laudrup.

Izabrane vesti

Ovaj drugi je, doduše, Stari kontinent pokorio samo kao igrač u dresu Barselone, ali je u Španiji ostavio izuzetan utisak u Hetafeu sa kojim je igrao finale Kupa kralja i četvrtfinale Kupa Uefa u kojem je tek u produžetku ispao od Bajerna. U španskom kupu zaustavila ga je baš Valensija, a u Primeri je vodio još i Majorku, tada već opasno uzdrmanom besparicom. U Premijer ligi je sedeo na klupi Svonsija, u Rusiji je vodio Spartak, prošle sezone je radio u Kataru. Poznat je po tome što forsira napadački stil što je ranijih sezona bila i Valensijina karakteristika. I nešto čemu nova uprava na čelu sa Piterom Limom teži. Laudrup je nedavno odbio da preuzme funkciju selektora Danske.

Rajkard je posle bogate igračke karijere u trenerskim vodama pečat ostavio radeći u Barseloni sa kojom je dva puta bio prvak Španije, osvojio i Ligu šampiona 2006, ali se potom izgubio. Godinu dana je proveo u Galatasaraju, nije se proslavio, bez angažmana je otkako je dobio otkaz u reprezentaciji Saudijske Arabije. Mnogo jača biografija od Laudrupove, ali možda bi Danac bio logičniji izbor? Uskoro ćemo saznati.

Izvesno je da novi trener neće biti imenovan pre susreta sa Barakaldom u Kupu kralja u sredu, a sledećeg vikenda na Mestalju dolazi Barselona. Biće teško bez "mozga" na klupi, ali pitanje je da li će iko imati smelosti da preuzme vruć krompir u tako nezgodnom trenutku.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

ValensijaŠpanijaPrimeraMihael LaudrupFrank RajkardEvropaAlehandro Sabelja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara